Rămâi conectat

Sport

Performanţă venită din calificări! Albaiulianca Miriam Bulgaru a disputat la Galaţi prima finală ITF a carierei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miriam Bulgaru Alba Iulia 1Surpriză mare la “Viva Trophy 2016”, primul turneu feminin al verii ITF pro de seniori organizat la Galaţi. Albaiulianca Miriam Bulgaru (legitimată la Olimpia Bucureşti), o sportivă de doar 17 ani, a obţinut nu mai puţin de şapte victorii, trei în calificări şi patru pe tabloul principal, pentru a disputa finala competiţiei.

Miriam a participat şi anii trecuţi la turnee de acest gen, dar n-a reuşit să depăşească turul al doilea, iar acum a bifat întâia calificare din carieră la un asemenea nivel.

Chiar dacă în ultimul act a întâlnit o adversară foarte experimentată, Alexandra Perper, din Republica Moldova, Miriam Bulgaru a avut din nou o evoluţie apreciată. Tânăra jucătoare din Cetatea Marii Uniri a pierdut primul set cu 6-2, dar a revenit în meci după ce a câştigat actul al doilea cu 6-1. Setul decisiv a fost foarte echilibrat. Miriam Bulgaru a fost la un pas să ducă surpriza până la capăt şi a servit pentru meci la scorul de 5-3. Lipsa de experienţă şi-a spus totuşi cuvântul, jucătoarea din Republica Moldova reuşind să ducă setul în tie-break. Miriam Bulgaru a fost din nou foarte aproape de victorie, dar a cedat iniţiativa la scorul de 5-4. Alexandra Perper a câştigat următoarele trei mingi şi s-a impus în tie-break cu 7-5. “Nu mă aşteptam să ajung atât de sus decât în glume… Nu, nu mă aşteptam… Am crescut de la zi la zi, am jucat tot mai bine, cu mai multă încredere şi asta a fost genial. Opt meciuri nu am jucat niciodată şi cred că e o performanţă imensă pentru mine”, a declarat Miriam Bulgaru, pentru Digi 24.

Talentata tenismenă a fost lăudată, la finalul turneului şi de George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. “La cum a jucat sunt convins că are un viitor frumos. Important e să continue. Ne-a arătat că poate. E o jucătoare tânără, sunt convins că va face parte din echipa de Cupa Federaţiei şi că va călca pe urmele jucătoarelor de top, Irina Begu sau chiar Simona Halep”, a comentat oficialul FRT pentru sursa media citată mai sus, rezultatele junioarei din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea