Rămâi conectat

Sport

Performanţa Ighiu şi-a pierdut şi golgheterul! Atacantul Romică David a devenit liber de contract şi e ofertat de 4 formaţii din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

romica-david-performanta-ighiu1Atacantul Romică David (28 de ani) a devenit liber de contract, după ce şi-a reziliat zilele trecute contractul cu Performanţa Ighiu! Cel mai prolific marcator din fotbalul judeţean în ultimii ani a preferat să-şi încheie conturile cu formaţia ighiană, simţind că are nevoie de o schimbare în carieră, asta pe fondul problemelor financiare întâmpinate în ultima perioadă la Performanţa, echipă ce se află pe marginea prăpastiei.

Romică David s-a dovedit un marcator prin excelenţă, având peste 120 de goluri înscrise în ultimii 5 ani, o medie remarcabilă, însă în tur nu s-a regăsit, în contul său fiind numai 3 reuşite.

„Am reziliat contractul de comun acord cu conducătorii clubului. Anul trecut am vrut să plec, au existat oferte, dar nu mi-au dat drumul. Am înţeles din discuţii că sunt probleme la club, se vorbeşte de desfiinţare, de renegocieri de contracte, iar eu n-aş fi acceptat o diminuare a drepturilor cuvenite. În actualele condiţii sunt bucuros că am reuşit să plec„, a spus vârful, ce a renunţat la salariile pe două luni pentru a-şi primi actele.

Citeşte şi: Fabian Himcinschi şi Poiană (ex-Performanţa Ighiu) au semnat cu CSM Şcolar Reşiţa, pretendenta la promovarea în Liga a 2-a! De la Ighiu, în Valea Domanului pentru performanţă

Fotbalistul originar din Munţii Apuseni mai avea contract până în 2018 cu gruparea din Ighiu, la care a activat în ultimii doi ani, adus fiind în 2014 de Adorian Himcinschi. „A fost o perioadă importantă în cariera mea, cu bune şi rele, cu realizări şi neîmpliniri. Simţeam că nu mai este locul meu acolo şi am nevoie de o schimbare„, a declarat Romică David. Acesta nu duce lipsă de oferte, fiind asaltat de echipele din Alba ce activează în Liga a 3-a, o propunere venind şi din Liga a 5-a!

*Oferte de la Unirea Alba Iulia, Industria Galda de Jos şi Arieşul Apuseni!

Romică David a fost în patru campionate consecutiv golgheterul Ligii a IV-a, iar în sezonul trecut a fost, cu 20 de reuşite, golgheterul Ligii a 3-a, impresionând la sezonul de debut pe a treia scenă. Romică David este curtat insistent în această perioadă de Industria Galda de Jos, AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi… Arieşul Apuseni Baia de Arieş, dar încă nu este decis. „Sper să fac alegerea potrivită pentru mine, să cântăresc bine ofertele. M-ar tenta şi o experienţă în Liga a 2-a, dar rămâne de văzut ce voi stabili, încotro voi merge”, a afirmat Romică David.

*Mai începe Performanţa returul? Nouă jucători au plecat!

Performanţa Ighiu traversează momente grele, viitorul divizionarei terţe fiind sub un mare semn de întrebare. Se discută chiar de retragerea din campionat în această iarnă, nefiind nimic sigur. Bugetul clubului va fi redus substanţial, depinzând de decizia consilierilor locali, iar conducătorii încearcă să diminueze cheltuielile, să micşoreze contractele şi implicit să mizeze pe fotbalişti cu salarii mici.

Au plecat în timpul turului, F. Himcinschi, Mintaş, Bold, Făgărăşanu, S. Szekely, de curând şi-au reziliat contractele Poiană şi Vlădia, fiind urmaţi de Cherecheş şi R. David.  În aşteptare stau Cornea, Boldea, Mikloş, Keita, Tiut dornici „să evadeze” din coşmarul ultimelor luni. Iar conducerea, avidă să reducă cheltuielile, probabil că va accepta să încheie conturile, în ideea subţierii fondurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea