Rămâi conectat

Sport

Performanța Ighiu – CSM Lugoj 0-0 | Doar remiză la debut pentru antrenorul Mihai Manea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanța Ighiu a reușit doar o remiză la debutul sub comanda antrenorului Mihai Manea, în prima etapă a returului Ligii a 3-a, 0-0 acasă cu CSM Lugoj.

Într-o distribuție total  schimbată comparativ cu prima parte a stagiunii, ighienii s-au jucat cu ocaziile ratând bune oportunități prin Circov, Fetița, Potopea sau Circov, ratările fiind marea problemă a amfitrionilor.

S-a dorit un „restart”, însă a rezultat numai o remiză albă, un rezultat ce poate fi considerat nemulțumitor, pierzându-se puncte prețioase printre degete. Runda următoare, o deplasare dificilă în fieful Ripensiei Timișoara.

Performanța: Dr. Pop – Iclănzan, Potopea, I. Grozav, Ad. Mărginean – Trifa (63, Oniche), Miroiu (71, Tineiu)- Fetița (68, Ciorchină), S. Turuș, Circov  (76, M. Cristea) – Seiwerth; rezerve Zăvoi, Oprița, Cl. Oara. Antrenori Mihai Manea și Raul Oargă.

CSM Lugoj din nou n-a primit gol pe terenul vicecampioanei din ediția precedentă a Seriei a IV-a, CS Performanța Ighiu, de care dispunea în Alba în primăvara trecută cu 1-0, astăzi remizând alb la debutul returului în C4.

În plus, lugojenii au reușit astfel să-i țină în urma lor la aceeași distanță ierarhică de 4 puncte pe cei de la CS Performanța, apropiindu-se în schimb la numai două puncte de ocupantele locurilor 2 și 3, la ora actuală ACS Industria Galda și CSM Școlar Reșița.

Remiza albă s-a conturat ca un efect firesc al faptului că echilibrata dispută de pe arena comunală din Ighiu a fost lipsită de mari ocazii, consemnându-se doar câteva situații de gol, precum șutul gazdelor puțin peste bară din poziție centrală, de la 14 metri, în urma unei combinații pe spații mici, realizată în prima repriză, sau voleul lui Zurbagiu de la aproximativ aceeași distanță, spre finalul întâlnirii, pe lângă bara stângă, tot CSM mai încercând buturile din lovituri libere, una executată cu pământul, alta deturnată de sub bară de goal-keeper-ul amfitrionilor.

Primul test oficial din retur al celor două grupări a avut ritm și dinamism, jocul fiind de angajament, dar fără incisivitate. CS Performanța – CSM Lugoj 0-0, în prezența a aproape 500 de spectatori la Ighiu, printre care și câțiva susținători ai oaspeților, descinși de pe malurile Timișului sau chiar de la Recaș, în persoana vicepreședintelui alb-verzilor, directorului sportiv și unui apropiat al ex-divizionarei C. Iar numărul de spectatori ar fi putut fi chiar și mai mare dacă de la aceeași oră, într-o comună situată la câțiva kilometri distanță, Galda de Jos, n-ar fi avut loc un alt meci din această etapă inaugurală a returului în C4, ACS Industria – CNS Cetate Deva, 1-0 ce a suscitat la rândul său interesul publicului.

Un draw alb care a beneficiat de prezența la centru a Teodorei Albon, onorându-și din plin cartea de vizită, aspect remarcat și de antrenorul principal al vizitatorilor, Cosmin Petruescu, care a spus că ”a fost un arbitraj impecabil, cum rar mi-a fost dat să văd, un arbitraj imparțial”, brigada fiind completată de asistenții clujeni Torok Gyurko Zoltan Attila și Claudiu Giorgiu, cu observatorii Cătană (Motru) și Sopa (Sibiu).

Dar și un draw semnificativ pentru CSM Lugoj, ținând cont că vicecampioana la zi a seriei s-a remaniat masiv peste iarnă prin întărirea în bloc de la liderul cu 11 puncte avans după sezonul de toamnă al Diviziei D Alba, Șurianu Sebeș, de la care au făcut pasul către gruparea de liga a III-a finanțatorul grupării din eșalonul 4, staff-ul tehnic și nu mai puțin de 9 jucători, alții sosind de la FC Hermannstadt, lider în Seria 5 din Liga 3.

În condițiile în care s-a disputat partida, este un rezultat bun. Calitatea gazonului și vântul care a bătut permanent au infleunțat prestația ambelor echipe. În ciuda eforturilor echipei gazdă, care a cilindrat și îndreptat suprafața de joc, terenul a fost foarte tare, denivelat, și s-a jucat cu un vânt destul de puternic. Este un punct câștigat în deplasare pe terenul unei formații în jurul căreia s-a creat o emulație deosebită în această iarnă, aparent lipsită de omogenitate, dar lucrurile n-au stat chiar așa, în ciuda faptului că ei și-au transferat 19 jucători, căci, având în vedere că 9 proveneau de la Șurianu Șebeș, cu antrenor, și alți 6 de la Hermannstadt, au trecut mai ușor peste lipsa de omogenitate. A fost un meci de angajament, de luptă, în care nici o echipă nu a greșit decisiv în defensivă. Fără a fi acuzat de subiectivism, în partea a doua cred că am aplicat o mai mare și constantă presiune pe poarta adversă, în special prin faze fixe. Ne-am fi bucurat să putem dedica victoria și celor care au venit de acasă să ne susțină, din Lugoj și Recaș, dar rezultatul este totuși echitabil”, a spus după remiză antrenorul oaspeților, Cosmin Petruescu.

Bozian a suferit o lovitură în mușchi în primele 15 minute ale jocului dar l-a continuat până după mijlocul părții secunde, CSM Lugoj sperând în recuperarea sa înaintea ”dublei” de pe teren propriu.

Astfel, ambele jocuri ale etapei între formații din județele Alba și Timiș s-au încheiat cu scoruri albe, după ce ieri CS Millenium și AFC Unirea 1924 Alba Iulia remizau la Giarmata. Și un singur gol în celălalt meci al zilei din C4, la Galda de Jos, așadar tot în Alba, unde ACS Industria a urcat pe podium prin a dispune cu 1-0 (1-0) de CNS Cetate Deva, din penalty-ul transformat de Cernea la mijlocul primei reprize, pe când oaspeții erau deja rămași în 9 jucători, după eliminările lui Boldea în minutul 5 și a portarului Raț la faza acordării loviturii de la 11 metri.

CSM Lugoj: Filip – Horcea, Miculescu, Drăghici, Precupanu – Olariu (65, Ciobanu), Zurbagiu, Lazea, Bozian (75, Dobra), Radu (68, Marta), Silaghi-Perju (60, Livan).

Rezerve: Păduraru – Sărăcin, Rus, Roșie.

Doar Olariu a primit cartonașul galben dintre sportivii vizitatori, pe când CS Performanța a adunat mai multe avertismente. (sursa www.sporttim.ro)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea