Rămâi conectat

Sport

Performanţa Ighiu – AFC Unirea 1924 Alba Iulia, mai mult decât un derby „de Alba”! Ironii şi declaraţii acuzatoare între Armando Popescu şi Adorian Himcinschi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Vinerea Mare, la Ighiu se dispută al doilea derby „de Alba” din acest retur, Performanţa – Unirea Alba Iulia, o întâlnire în care Adorian Himcinschi va fi în premieră adversar al echipei pe care a antrenat-o până în toamnă.

Despărţirea sa de Performanţa a adunat în timp suficientă tensiune, care a răbufnit pe alocuri în diverse declaraţii apărute în presa sportivă din Alba. Cronologic vorbind, întâia oară actualul antrenor al Unirii Alba Iulia a vorbit despre Performanţa Ighiu în luna ianuarie, când a fost instalat ca şi „principal” la cârma „alb-negrilor”, la conferinţa de presă fiind abordat şi acest subiect: „Nu am făcut nimic de capul meu în privinţa transferurilor, deciziile le-am luat la unison, dacă exista răbdare, acum erau pe podium. Am luat Performanţa pe locul cinci în Liga a IV-a şi apoi am terminat pe locul secund în Liga a 3-a, după două sezoane„, spunea atunci Himcinschi.

În acea perioadă, Performanţa Ighiu nu intrase încă în „era” Armando Popescu”, negocierile fiind în plină desfăşurare. Ulterior, după începerea returului, când gruparea ighiană era ameninţată cu depunctarea în „cazul Keita”, la mijlocul lunii martie, Armando Popescu l-a acuzat dur pe Adorian Himcinschi: „Altfel, cel mai bun antrenor dintre conducători și cel mai bun conducător dintre antrenori ar reuși o contraperformanță unică, să retrogradeze în același sezon două echipe din același județ„, a declarat Armando Popescu.

Himcinschi a vrut să replice, apoi a renunţat, a lăsat să treacă timpul, dar s-a dovedit ironic la finele partidei cu Naţional Sebiş de săptămâna trecută: „Mă simt fericit pentru că mai văd o echipă pe care am promovat-o şi se descurcă bine. Văd jucători, antrenori, finanţatori…

*Armando Popescu: „Fără finanţatori, poţi fi antrenor doar de «PlayStation»”

Armando Popescu nu a rămas dator şi a replicat pe o tonalitate înaltă la adresa fostului antrenor al Performanţei. „Dacă vrea să vorbească de jucători, să o facă despre ai săi. Dacă vorbeşte de alţi antrenori, atunci dă dovadă de lipsă de respect. Iar dacă nu există finanţatori, atunci nu poţi fi antrenor decât de «PlayStation»! Cazul Keita este manopera sa! Himcinschi crede că a realizat ceva la Ighiu, dar a luat o echipă în Liga a IV-a şi a lăsat-o între Liga a V-a şi desfiinţare, pentru că aceasta era situaţia înainte de se termina negocierile„, a replicat finanţatorul Performanţei.

*Adorian Himcinschi: „N-am nimic de împărţit cu nimeni”

Adorian Himcinschi a activat în jur de doi ani la Performanţa Ighiu, din toamna anului 2014, până în toamna trecută, cunoscând rezultate deosebite: promovarea în eşalonul terţ şi terminarea primei stagiuni din Liga a 3-a pe locul secund. Vara trecută, planurile au fost îndrăzneţe, promovarea în Liga a 2-a, însă după numai 5 etape a fost demis de la Performanţa, meciul de vineri fiind primul în care va fi adversar al fostei sale echipe. „Trăiesc un sentiment aparte înaintea acestui joc. La Performanţa am trăit o perioadă foarte frumoasă, cea mai bună a carierei, care a trecut însă şi rămâne numai statistica”, a spus Himcinschi. „N-am nimic de împărţit cu nimeni. Sper ca lumea din Ighiu să aprecieze ce am făcut acolo şi să mă primească aşa cum ar trebui”, a menţionat „prinicipalul” uniriştilor.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea