Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pedeapsă de 2 ani și 4 luni internare într-un centru educativ pentru ”Truman”, tânărul care a înjunghiat un adolescent pentru o biciletă, în plină stradă, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Nicolae Buha zis ”Truman”, tânărul care a înjunghiat un adolescent de 16 ani, în plină stradă la Alba Iulia, pentu o bicicletă, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 2 ani și 4 luni internare într-un centru educativ, pentru tentativă la omor. De asemenea, acesta are de plătit peste 29.000 de lei daune morale și materiale, către victimă și către spitalele în care aceasata a fost internată în urma agresiunii.

Celălalt inculpat din dosar, Adam Cîrțină, s-a dispus măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o perioadă de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Alba, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Soluția pronunțată în data de 13 martie a.c. poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la comunicare.

”(…) ia față de inculpatul minor BUHA GHEORGHE-NICOLAE, … măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani și 4 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de omor (…) deduce din durata măsurii educative, durata reținerii, arestării preventive și a arestului la domiciliu, începând cu data de 14.08.2016 – la zi. (…) ia față de inculpatul minor CÂRŢINĂ ADAM, … măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, prev. de art. 120 Cod penal, pe o perioadă de 3 luni sub coordonarea Serviciului de Probațiune Alba, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violen?e, (…) pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate, impune minorului următoarele obligații: a) să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională b) să nu depășească, fără acordul serviciului de probațiune, limita teritorial a țării c) să nu se apropie și să nu comunice cu victima infracțiunii de lovire (…) d) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, la datele fixate de acesta. (…) Constată că persoana vătămată (…) s-a constituit parte civilă în cauză doar împotriva inculpatului Buha Gheorghe Adrian (…), cu suma de 4985 lei daune materiale și suma de 35.000 EURO daune morale. Obligă inculpatul Buha Gheorgeh Adrian în solidar cu părțile responsabile civilmente Cârțină Cristian și Ciurar Simona domiciliați în …să îi plătească părții civile (…) suma de 2.492,5 lei daune materiale și suma de 5000 EURO daune morale. (…) Obligă inculpatul Buha Gheorghe Adrian în solidar cu părțile responsabile civilmente Cârțină Cristian și Ciurar Simona – … să plătească unităților spitalicești constituite părți civile în cauză, următoarele despăgubiri civile: 1) părții civile Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia cu sediul în …suma de 2.229,44 lei plus dobânda legală aferentă acestei sume, începând cu data externării părții (…) și până la achitarea integrală a debitului 2) părții civile Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” cu sediul în … suma de 2428,615 lei. (…) Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința publică din data de 13.03.2017”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanței.

Reamintim că infracțiunile pentru care au fost trimiși cei doi minori în judecată s-au produs în data de 14 august 2016, în jurul orei 22.30, pe Bulevardul Transilvaniei din municipiul Alba Iulia (în spatele unui bloc). Din primele cercetări ale polițiștilor deplasați la fața locului a rezultat că un minor în vârstă de 16 ani din Alba Iulia a fost înjunghiat cu un cuțit, după ce a refuzat să le dea bicicleta și alte bunuri pe care le avea la el unui grup de tineri care l-ar fi agresat.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 15.08.2016, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaţilor BUHA GHEORGHE NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor şi faţă de inculpatul CÎRȚINĂ ADAM pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat că, în data de 13.08.2016, în jurul orelor 22,30 între persoana vătămată B.T.A. şi cei doi inculpaţi a avut loc un conflict spontan, în urma căruia inculpatul Cârtiţă Adam a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar inculpatul Buha Gheorghe Nicolae i-a aplicat cu un cuţit două lovituri în zona spatelui (toracele drept şi lombar dreapta).

În urma loviturilor primite, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost internată de urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Minor de 16 ani din Alba Iulia, înjunghiat în plină stradă, pentru o bicicletă

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea