Rămâi conectat

Curier Județean

Peadpsa minimă pentru bărbatul gelos din Sebeș care și-a ucis cu cruzime nevasta în fața propriilor copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ilie Șamu (28 de ani) din Sebeș, bărbatul care în luna ianuarie 2015, orbit de gelozie, și-a ucis partenera cu lovituri de topor sub privirile înmărmurite ale propriilor copii, a fost condamnat de Tribunalul Alba la pedeapsa minimă prevăzută dîn Codul Penal, respectiv 10 ani de închisoare.

Condamnatul mai trebuie să plătească fiecăruia dintre copii o sumă lunară de 487 de lei, începând cu data decesului mamei lor şi până la vârsta de 18 ani. Minorii vor primi și câte 15.000 de lei daune morale, potrivit deciziei judecătorilor.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la curtea de apel.

Minuta deciziei de la Tribunalul Alba: În baza art. 396 alin. (2) şi (10) C.p.pen. condamnă pe inculpatul Şamu Ilie , deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor prevăzută de art. 188 alin. (1) C.pen. raportat la art. 199 alin. (1) C.pen. în condiţiile art. 77 lit. e) C.pen. În baza art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În baza art. 65 C.pen. raportat la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, din momentul rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Admite în parte acţiunea civilă formulată în numele persoanelor vătămate minore: 1. În baza art. 19 C.p.pen. raportat la art. 1.390 C.civ. obligă inculpatul să plătească lunar fiecărei păţi civile o despăgubire în cuantum de 487,50 lei, începând cu data decesului victimei (21.01.2015) şi până la împlinirea vârstei de 18 ani de către persoanele civile minore. 2. În baza art. 19 C.p.pen. raportat la art. 1.391 alin. (2) C.civ. obligă inculpatul să plătească fiecărei părţi civile suma de 15.000 lei, reprezentând daune morale. În baza art. 72 alin. (1) C.pen. scade din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive din data de 21.01.2015 la zi. În baza art. 399 alin. (1) C.p.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29 iunie 2015.
CITEȘTE ȘI: CRIMĂ la Sebeș! Orașul este în șoc! Un bărbat și-a ucis concubina în fața copiilor ei, iar apoi s-a predat la poliție

În fapt s-a reținut că, în noaptea de 20/21.01.2015, în timp ce se afla la reședința din municipiului Sebeș, profitând de faptul că concubina sa, victima Z.M.G. dormea pe un pat alături de cei doi copii minori ai săi, i-a aplicat o lovitură cu un cuțit în zona gâtului și mai multe lovituri în zona capului cu un topor metalic, cauzându-i leziuni care au condus la deces”, precizează anchetatorii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea