Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda au crescut macii – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda, în zona Lancrăm, au răsărit și înflorit macii, care au imprimat zonei o tentă coloristică și turistică, mulți dintre trecători oprindu-se, aici, să culeagă flori. Situația este pentru unii revoltătoare, întrucât în localitatea Lancrăm se circulă, de multe ori, bară la bară. 

Maci pe Sebes-Turda01

La doi ani de la semnarea contractelor de execuţie în zonă nu se vede nici urmă de autostradă sau măcar vreo amenajare sau o lucrare cât de mică.

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda este cel mai în urmă cu lucrările, care, conform contractului încheiat între CNADNR SA şi Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL la 2 decembrie 2014, ar trebui finalizate la data de 2 octombrie 2016.

Conform datelor furnizate de CNADNR SA, stadiul fizic în luna aprilie pentru lotul în cauză era de 12,27 la sută. Mai mult, tot conform datelor CNADNR SA, asocierea care a câştigat contractul trebuia să finalizeze proiectul tehnic pentru întreg lotul în termen de patru luni de la semnarea contractului, având apoi la dispoziţie 18 luni pentru construirea efectivă.

Ei bine, proiectul nu este gata nici acum. Au rămas neproiectate nodul rutier de la Sebeş şi porţiunea de autostradă de la km 0+000 la km 0+300 şi pentru ultimii trei kilometri ai tronsonului, respectiv de la km 14+000 la km 17+000, care include şi nodul rutier de la Pârâul Iovului.

Tronsonul Sebes-Turda este impartit in patru loturi, ce însumează 70 de kilometri. Suma alocată pentru realizarea investiției este de 247 milioane de lei, din care 85% fonduri europene.

   Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

   Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

   Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

   Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA

Peste 75 de kilometri de autostradă vor fi daţi în folosinţă până la sfârşitul acestui an, potrivit unei estimări, în luna februarie, a ministrului Transporturilor, Dan Costescu.

„E vorba de sectoarele de pe Sebeş – Turda, sectoarele 3 şi 4, de pe sectoarele 3-4 de pe Lugoj-Deva care, împreună cu 3,3 km de pe Bucureşti-Ploieşti… Practic ne aşteptăm ca, undeva la sfârşitul anului, să avem între 75 şi peste 80 de km predaţi”, a precizat, atunci, Dan Costescu.

[nggallery id=2151]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea