Rămâi conectat

Actualitate

Pe drumurile din Alba se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este “la negru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În județul Alba a venit iarna. Prima zăpadă nu a prins pe nepregătite autoritățile locale care intervin pe drumurile județene pentru curăţarea carosabilului.

 

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, nefiind înregistrate probleme cu privire la starea drumurilor judeţene, potrivit lui Dan Popescu director în cadrul Consiliului Județean Alba.

 

Potrivit DPL Alba, drumarii au acționat preventiv încă de miercuri împăștiind material antiderapant pe porţiunile de drum considerate cu risc.

 

Circa 50 de utilaje sunt pregătite să intervină în orice moment pentru deszăpezire. Pe stocurile drumarilor se află mii de tone de nisip şi sare, reprezentantii DPL Alba susținând că sunt pregătiți să intervină şi dacă ninsoriile se vor înteți în zilele următoare.

 

Drumuri Naționale și autostrada A1:

 

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat cu utilajele de deszăpezire în special pe drumurile din zona de munte, respectiv DN 74, DN 75, DN 1 R din Apuseni şi DN 67 C – Transalpina. Carosabilul este curate la negru, in majoritatea cazurilor. Pe DN 1R, Horea – Mătişeşti se intervine încă, zăpadă afânată în curs de topire fiind încă prezentă pe carosabil.

Nu există probleme privind circulaţia auto pe niciunul dintre drumurile naţionale din judeţ.

Potrivit lui Liviu Hondola, directorul Drumuri Naţionale, secţia Alba, utilajele intervin neîncetat pentru asigurarea unui carosabil practicabil, în condiții de iarnă.

 

Pe A1, în județul Alba, se circulă la negru, în condiţii de iarnă.

 

Numărul accidentelor și tamponărilor rutiere a fost redus în ultimele 24 de ore, de când a intrat în vigoare atenționarea meteorologică de ninsori.

Potrivit meteorologilor iarna va continua sa se intaleze in zilele urmatoare in toata tara, temeraturile nocturne prognozate pentru săptămâna viidoare fiind de minus 5 – 6 grade Celsius.

Reamintim conducătorilor auto că deplasarea se efectuează în condiţii de iarnă şi este foarte important să-şi echipeze corespunzător mijloacele auto (cauciucuri de iarnă), să adapteze viteza condiţiilor de drum şi să manifeste atenţie sporită în deplasare. (BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea