Rămâi conectat

Politică Administrație

PDL Alba pierde şefia ANOFM pe mâna Rodicăi Andronescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Surse din PDL susţin că Rodica Andronescu, persoana desemnată de democrat-liberalii din Alba pentru a-l înlocui pe Silviu Bian la şefia ANOFM nu a fost agreată de ministrul Muncii, Sulfina Barbu, să ocupe această funcţie. Aceleaşi surse spun că lidera femeilor democrat-liberale din Alba a avut parte de un refuz frontal în condiţiile în care Barbu nici măcar nu a vrut să se întâlnească cu subalterna ei pe linie de partid, Rodica Andronescu, care ar fi mers recent la Bucureşti special să discute posibilitatea preluării portofoliului de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Astfel, PDL Alba,  trebuie fie să găsească o altă persoană mult mai potrivită pentru şefia ANOFM, fie să se resemneze şi să renunţe la post. De altfel, la ultima conferinţa de presă susţinută de democrat-liberalii din Alba, în urmă cu o săptămână, aceştia au dat de înţeles că se află în posesia refuzului categoric venit de la ministrul Muncii vizavi de Rodica Andronescu, declarând că îşi rezervă dreptul ca, dacă este cazul, să nominalizeze şi alte persoane, dar şi că iau în calcul ca şefia ANOFM să fie lăsată în mâinile unui interimar din cadrul Ministerului Muncii, până la alegerile din 2012.
Luaţi prin surprindere de informaţia care a răsuflat în presă, democrat-liberalii s-au văzut nevoiţi să recunoască faptul că au făcut nominalizări pentru ANOFM însă s-au ferit să recunoască public că persoana desemnată de ei în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, adică Rodica Andronescu, nu a fost agreată la Centru. S-au rezumat să spună că, în virtutea rezulatelor obţinute de organizaţia judeţeană în alegeri, PDL Alba „are o obligaţia morală” să propună o altă persoană în locul lui Silviu Bian şi au spus că au trimis la Bucureşti o listă cu numele a patru nominalizaţi – Rodica Andronescu inspector şcolar adjunct al IŞJ Alba, Nicolaie Moldovan director al Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia, alături de „două tinere speranţe” ale partidului – Nicolae Albu, director la Direcţia Judeţeană de Poştă şi Dorian Vuşcan, director al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Liderii PDL nu au putut da un răspuns clar nici legat de faptul că Rodica Andronescu l-a contracandidat pe propriul fiu, Tudor Andronescu, în condiţiile în care iniţial cel nominalizat pentru şefia ANOFM a fost tânărul Andronescu. Ulterior a apărut numele Rodică Andronescu, lucru ce a determinat retragerea fiului de pe listă.
„Am trimis lista la BPN, însoţită de numărul de voturi obţinut de fiecare în parte şi câte un CV ataşat. Aşteptăm răspunsul de la Bucureşti. Postul de şef al ANOFM aparţine PDL Alba câştigat în trei rânduri de alegeri, este dreptul nostru de a solicita acest post”, spunea senatorul PDL Alexandru Pereş în conferinţa de presă de vineri, 28 octombrie 2011. Răspunsul nu a venit şi nici nu este aşteptat curând, spune directorul de comunicare al PDL Alba, Mihai Babiţchi. „Nu s-a primit până acum niciun răspuns oficial în legătură cu lista trimisă de PDL Alba la Bucureşti. Dacă există un refuz al ministrului Muncii Sulfina Barbu vizavi de doamna Andronescu sau vizavi de o altă persoană de pe listă, acest lucru nu ne-a fost comunicat oficial. Luăm în calcul şi varianta ca la conducerea ANOFM să fie păstrat un interimar până la viitoarele alegeri”, a declarat Mihai Babiţchi pentru ziarul Unirea vineri, 4 noiembrie, la o săptămână de la anunţarea nominalizărilor. Există de asemenea posibilitatea ca organizaţia judeţeană să fi fost astfel sancţionată pentru „mărul stricat” Silviu Bian, „produs” al PDL Alba, pe care însă liderii locali îl consideră un accident, delimitându-se total de el şi obiceiurile lui. Liderii PDL Alba resping total această variantă, spunând că aplicarea unei astfel de sancţiuni organizaţiei judeţene ar crea un precedent foarte periculos. De precizat că secretarul de stat Silviu Bian a fost arestat în 18 octombrie 2011 după ce a fost prins în flagrant primind mită de la subalternii săi, nu mai puţin de 82.000 de lei. El obişnuia să pretindă de la angajaţii AJOFM-urilor din ţară sume de bani reprezentând cotă parte din câştigul lunar al acestora de pe urma proiectelor europene.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea