Rămâi conectat

Actualitate

Patru căruţe încărcate cu lemne sustrase dintr-o pădure de lângă Blaj depistate de jandarmi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru căruţe încărcate cu lemne sustrase au fost depistate de jandarmi în pădurea din zona localităţilor Petrisat şi Veseuş, judeţul Alba. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată, iar căruţaşii au fost sancţionaţi contravenţional.

 

Potrivit Jndarmeriei Alba, “în urma unei acţiuni comune, având ca scop prevenirea furturilor de masă lemnoasă, la care au participat jandarmi şi pădurari, miercuri, 18 noiembrie au fost depistate patru atelaje hipo care transportau lemne despre care ulterior s-a stabilit că au fost sustrase. Astfel, la ora 11.30, I.A.D. (34 de ani) a fost surprins de echipajele mixte de control în pădurea din zona localităţii Petrisat, localitate care aparţine administrativ de municipiul Blaj, în timp ce transporta lemnele furate pentru a le valorifica în interes personal.

Alţi doi bărbaţi, C.V. (22 de ani) şi A.M. (20 de ani), precum şi un minor în vârstă de 16 ani au fost depistaţi în jurul orei 14.30 în pădurea din zona localităţii Veseuş, comuna Jidvei, având căruţele încărcate cu lemn sustras. Toţi cei patru contravenienţi au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 800 lei, iar lemnele au fost confiscate şi predate ocolului silvic responsabil de zonă.

 

Reamintim faptul că, începând cu 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. De asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, lucrătorii Jandarmeriei Române fiind abilitaţi, începând cu data de 24 iulie a.c., să constate faptele ce constituie infracţiuni şi contravenţii în domeniul cinegetic.

 

Jandarmii din judeţul Alba au efectuat activităţi de pregătire specifică împreună cu instituţii care gestionează fondul cinegetic şi silvic, fiind discutate particularităţile privind constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic. Pe baza cunoştinţelor astfel dobândite şi aprofundate, efectivele Jandarmeriei Alba au executat până la această dată peste 100 de acţiuni destinate prevenirii furturilor de masă lemnoasă şi braconajului, fiind constatate 2 infracţiuni şi 38 de fapte contravenţionale, cele din urmă fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 12100 lei. Totodată, au fost recuperaţi peste 100 m³ de lemne sustrase.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea