Rămâi conectat

Ştirea zilei

Patronii firmei ”Arieșul” Câmpeni ar putea fi cercetați în libertate – Tribunalul Alba nu a prelungit mandatele de arestare

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

hotarare judecatorȚimonea Gheorghe și Țimonea Mihai, patronii firmei ”Arieșul” Câmpeni, învinuiți de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată ar putea fi cercetați în continuare în libertate. Aceasta este decizia magistraților de la Tribunalul Alba care au respins propunerea procurorilor de a le prelungi mandatele de arestare preventivă. În schimb aceștia au interdicție de a părăsi țara. Dosarul s-a judecat luni iar sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Reamintim că cei doi au fost arestați în data de 3 octombrie după ce înainte cu o zi polițiștii au efectuat percheziții la locuinţele și sediile celor două firme de transport pe care le conduc, din Câmpeni și Baia de Arieș.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că reprezentanții celor două societăţi comerciale au impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto, să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care in schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.

Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, învinuiţii au colectat şi decontat în mod fraudulos, cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.

Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 de euro (9.862.873 lei).

Potrivit reprezentantului IPJ Alba, cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 Euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.

Dintre acestea la sediul uneia dintre firme au fost găsite 3000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea