Rămâi conectat

Curier Județean

Patronii Agenției Everest Travel Alba Iulia rămân condamnați definitiv la închisoare cu suspendare și obligați să restituie banii clienților pe care i-au înșelat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elena Mihaela Iancu și Radu Iancu, patronii agenției de turism Everest din Alba Iulia, rămân condamnați definitiv la 2 ani, respectiv 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru înșelăciune. Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ca nefondat apelul declarat de unul dintre inculpați împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Alba la data de 21 noiembrie 2016.

Conform aceleiași sentințe, Elena Mihaela Iancu, în solidar cu partea responsabilă civilmente Societatea Everest Trading SRL trebuie să plătească sumele reprezentând prejudiciu material, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei părților vătămate și suma de  suma de 6.898 lei, reprezentând impozit pe profit, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii în condiţiile Codului de procedură fiscală, până la data achitării debitului principal.

Reamintim că cei doi au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și înșelăciune. Dosarul a fost înregistratîn data de 7 octombrie 2014, la Tribunalul Alba. În data de 8 aprilie 2014, la propunerea procurorilor, cei doi au primit și mandate de arestare în lipsă și au fost dați în urmărire națională deoarece s-au sustras urmăririi penale.

Potrivit reprezentantului Parchetului, Elena Mihaela Iancu a înșelat 31 de persoane, vânzându-le pachete turistice în valoare de peste 160.000 de lei de care cumpărătorii nu au beneficiat, iar sumele încasate au fost însușite de cei doi inculpați. De asemenea, există suspiciunea că aceștia s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea