Rămâi conectat

Actualitate

Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, a demisionat în urma scandalului legat de dezinfectanții din spitale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patriciu Achimaș Cadariu, Ministrul Sănătății, a demisionat, luni dimineață, potrivit unor surse citate de Realitatea TV, în urma scandalului legat de dezinfectanții diluați din spitale.

patriciu achimas

Reamintim că o anchetă a Ministerului a arătat că 50 de spitale din România sunt în neregulă cu standardele legale ale puterii de dezinfecție. Printre cele 50 de spitale se află şi Institutul Oncologic din Cluj Napoca, unitate medicală condusă de Achimaş Cădariu până în noiembrie 2015.

CITEȘTE ȘI: Materiale sanitare și documente, ridicate de polițiști de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia 

CITEȘTE ȘI: Spitalele din Alba Iulia, Abrud şi Cugir au avut contracte directe cu firma Hexi Pharma

„Am acceptat astăzi demisia domnului Patriciu Achimaș-Cadariu din funcția de ministru al Sănătății. În perioada următoare, voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, propunerea pentru un nou ministru al Sănătății”, precizează premierul Dacian Cioloș, într-un comunicatde presă.

Primul-ministru asigură interimatul Ministerului Sănătății

Prim-ministrul Dacian Cioloș a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății pentru a coordona direct și a asigura continuitatea măsurilor necesare în sectorul de sănătate, după cum a anunțat reprezentantul Guvernului.

Totodată, astăzi, 9 mai, a avut loc o primă reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sănătate. La întâlnirea convocată de prim-ministrul Dacian Cioloș au participat secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Cancelariei și coordonatori ai principalelor instituții de cercetare din sănătate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experți și consultanți din sectorul medical.

Grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea măsurilor pe termen scurt și mediu pentru creșterea siguranței în sectorul medical și a unor măsuri strategice de reformă. Pe termen scurt, va fi abordată problema infecțiilor intraspitalicești și se va analiza abordarea administrativă actuală, în vederea realizării modificărilor necesare (ordine de ministru, HG, modificări legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului. Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiză și strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reformă reală în sectorul de sănătate.

Toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului până la începutul lunii iunie. Următoarea întâlnire a grupului va avea loc în cursul zilei de joi, 12 mai. Toți cei prezenți la această primă reuniune au susținut că este momentul pentru a aduce în dezbatere publică situația reală a sectorului medical și de a căuta soluții la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat și subminat încrederea în capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc.

Patriciu Achimaș Cadariu nu a fost de acord cu gestionarea situației privind dezinfectanții diluați din spitale

Potrivit surselor citate de Realitatea TV, motivul pentru care Patriciu Achimaș Cadariu a demisionat este faptul că nu a fost de acord cu gestionarea situației privind dezinfectanții diluați din spitale.

Premierul Dacian Cioloș a declarat încă de vineri că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, dar este de părere că schimbarea oamenilor nu rezolvă problemele unui sistem.

„Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de față nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul și când va fi cazul, așa cum am demonstrat și până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluții la problemele care sunt acolo și să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă dați seama, cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?”, a afirmat Cioloș, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății în contextul crizei dezinfectanților din spitale. (Z.U.)

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea