Rămâi conectat

Actualitate

Patriarhul Daniel: Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este o pildă, un model, un exemplu de a împlini o misiune în condiții foarte grele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este un model, o pildă, un exemplu de a împlini o misiune în condiții foarte grele, atunci când creștinii din Orient și din unele țări din estul Europei au trecut prin multe chinuri, suferințe și mai ales restricții, a afirmat luni, în Catedrala Patriarhală, patriarhul Daniel, după slujba de Te Deum oficiată la sosirea delegației Patriarhiei Antiohiei, condusă de patriarhul Ioan al X-lea, și a delegației Patriarhiei Georgiei, condusă de mitropolitul de Rustavi, Ioan.

sfantul-ierarh-martir-antim-ivireanul01Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este pomenit în 27 septembrie în calendarul creștin-ortodox.

Slujba a fost oficiată de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea, a sosit vineri în România, unde întreprinde o vizită oficială în perioada 23 septembrie — 1 octombrie, cu ocazia evenimentelor organizate de Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor, cu binecuvântarea patriarhului Daniel, la împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, mitropolit al Țării Românești, ctitor de lăcașuri de cult, personalitate culturală, tipograf.

Citește și Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025

Întâistătătorul BOR a elogiat activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, care „a reușit să tipărească o mulțime de cărți și să organizeze tipografii în limba română, slavonă, greacă și în limba arabă”, scrie Agerpres.ro.

„Primele cărți ortodoxe în limba arabă au fost tipărite aici, la Snagov, în 1701, Liturghierul greco-arab, și în 1702, Ceaslovul greco-arab, la București. În 1704, domnitorul Constantin Brâncoveanu a făcut, la propunerea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, un dar și anume o tipografie, pe care a dăruit-o Patriarhului Atanasie al Antiohiei”, a spus patriarhul Daniel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea