Rămâi conectat

Politică Administrație

Partidul Național Liberal a demarat consultări publice pe marginea modificării Codului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Parlament se află în dezbatere o propunere de modificare a Codului Muncii iniţiată de Blocul Naţional Sindical şi care beneficiază de peste 130.000 de semnături.

Această inițiativă a trecut de tacit de Senat, primă Cameră sesizată și va intra, săptămâna viitoare, în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților.

Plecând de la această propunere a sindicatelor, Partidul Național Liberal a inițiat deja consultări cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României (organizație ce reunește reprezentanțI ai mediului de afaceri din România) care au criticat lipsa de dialog din partea Guvernului în ceea ce privește acest proiect de lege care așa cum se poate constata, a fost adoptat tacit de Senatul României, fără a se purta vreo dezbatere pe această temă.

În acest context, liberalii au anunțat că vor organiza la Grupul PNL din Camera Deputaților, luni, 05 octombrie 2015 o dezbatere amplă pe acest subiect la care vor participa oate părţile implicate şi interesate de acest subiect, în vederea stabilirii principiilor care trebuie să stea la baza elaborării unei soluții legislative care să determine flexibilitatea relațiilor angajat-angajator, în contextul unei distribuiri echilibrate în ceea ce privește drepturile și obligațiile partenerilor unui contract de muncă.

Voi participa luni la această dezbatere pentru că este important să ascultăm toate părțile și să avem un dialog deschis pe această temă. Este bine că există astfel de inițiative, dar ele trebuie analizate cu maximă atenție. În cadrul dezbaterii de luni vor fi abordate și alte teme sociale și economice de actualitate, având scopul de a contura poziția noastră pe marginea unor subiecte de interes, cum ar fi: legea salarizării în sistemul public, creșterea salariului minim pe economie și corelarea creșterii salariului minim pe economie cu creșterea economică. Cred că astfel de consultări trebuie să aibă loc permanent, înclusiv în teritoriu, la nivelul fiecărui județ, între sindicate, patronate și decidenții politici. Doar printr-un astfel de dialog tripartit se pot fundamenta politici publice și reglementări coerente referitoare al salarizare, munca la domiciliu/telemunca, concediul de odihnă, etc. Competitivitatea economică a ţării noastre depinde de modul în care politicile în domeniul ocupării forţei de muncă vor găsi un echilibru în drepturile şi obligaţiile angajatului şi ale angajatorului.” a declarat deputatul liberal Dan Simedru.

Biroul de presă al PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea