Rămâi conectat

Ştirea zilei

Părinții dintr-o comună din Alba își vor putea vedea copiii lăsați la creșă în orice moment al zilei, cu o aplicație de pe telefonul mobil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit primarului comunei Galda de Jos, Romulus Raica, cel mai târziu în 2018, copii găldenilor vor beneficia de două unități de învățământ preșcolar, respectiv o creșă și o grădiniță cu program prelungit. ”Deocamdată am scos la licitație lucrările ce presupun realizarea unei creșe cu suprafața de 786,55 mp, cu următoarele spații: dormitor, sală de joacă, de masă, de asistență medicală, de deservire, de gospodărire și administrativ precum și amenajări exterioare.

Creșa va fi construită undeva la șoseaua principală, în partea de jos a comunei. Valoare estimată a lucrării este de 2.048.883.4 lei și se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Rurala – PNDR. Va fi o creșă ultra-modernă, dotată inclusiv cu camere video racordate la internet, astfel încât părinții să-și poată vedea copii, prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil, în orice moment al zilei.

Aici vor putea fi îngrijiți 25 de copii cu vârste cuprinse între 2-3 ani. De asemenea, am prins în bugetul local și o investiție ce vizează tot confortul preșcolarilor, astfel încât până anul viitor să ridicăm de la temelie și o grădiniță cu program prelungit. Suntem deciși să-i convingem pe părinți, oferindu-le tot confortul, să își lase copii în Galda atunci când merg la serviciu, să nu-i mai ducă prin Alba Iulia la creșe sau grădinițe.

Cele două unități de învățământ preșcolar sunt absolut necesare în Galda de Jos deoarece în ultimii ani aici s-au întemeiat și s-au stabilit tot mai multe familii tinere, care au acum copii. Dacă le putem oferi locuri de muncă părinților și condiții de școlarizare moderne, pe teritoriul comunei, din ce în ce mai puțini localnici vor părăsi Galda de Jos”, a explicat pentru Ziarul Unirea primarul Romulus Raica. (N.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea