Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Mircea Trifu: Tovarășe “liberal”, Mircea Hava”, bunica mea e o Sfântă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultima săptămână, am urmărit, cu stupefacție cum, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a răbufnit, cu o ură fără precedent, asupra mai multor contracandidați, numindu-i, citez doar câteva exemple, „loaze” ,”trădători”, „licurci” sau persoane care „miros a gunoaie”…

trifuEra, probabil, de așteptat ca domnia sa să se încadreze în același “registru” al campaniilor electorale trecute dar, de această dată, intensitatea jignirilor a crescut nepermis de mult, uneori până la paroxism.

Îmi amintesc și îi reamintesc domnului Mircea Hava de un episod petrecut acum  circa 8 ani, atunci când m-a chemat la o întâlnire pe strada Toporașilor din Alba Iulia și m-a luat la “rost” pentru că am cumpărat un teren care  îi era “destinat”, se pare,… altcuiva. În prima fază, limbajul primitiv și vocabularul grobian m-au amuzat dar nu pot uita cum, printre niște interjecții, domnul primar  îmi explica faptul că, în Alba Iulia, dânsul e “lupul” iar noi, restul, “oile”.

Acum câteva zile, în cadrul unei emisiuni televizate, Mircea Hava, primarul tuturor albaiulienilor, a scornit o minciună mai mult decât gogonată, acuzându-mă că am transferat o firmă pe….bunica mea. Și, chiar m-a invitat, dacă doresc, să-l dau în judecată pentru această afirmație. Domnule Hava, nu știu dacă o să vă deschid un proces dar vreau să vă intre bine în cap. Dar bine de tot: “Bunica mea e o sfantă!”. Și aveți, dumneavoastră și restul albaiulienilor, cuvântul meu de onoare că nu a avut și nici nu deține vreo firmă sau, măcar, vreun PFA.

Dar, dacă tot ați pomenit-o, haideți să vă spun câteva lucruri despre bunica mea, mama mamei mele. Este o femeie în vârstă de 90 de ani, soție de veteran de razboi.  E simbolul satului ei natal, Bucerdea Vinoasă, și a moralei creștine. Singurele ei lucruri de preț, nu sunt firmele sau vreun PFA, așa cum, cu răutate ați spus-o. Bucuria ei, acum către finalul vieții, suntem noi, familia, începând de la copii și până la o strănepoată, și trei cărți de rugăciuni cu care-și zidește, de zeci de ani, credința în bunul Dumnezeu. Bunica mea a primit cea mai aleasă educație în familia avocatului Ioan C. Pop care, alături de Iuliu Maniu și alte personalități ale vremii, au înfăptuit Marea Unire de la 1918 și multe alte acte istorice pentru patrie. Nu pot omite faptul că, prin „grija administratiei actuale”, Ioan C Pop, nu are nici măcar un bust în orașul nostru.

Domnule primar, pot înțelege faptul că omiteți adevărul cu ușurința cu care rostiți o mincună, dar există un lucru pe care nu îl pot accepta și față de care am toleranță zero: nu îmi jigniți familia! Înainte de toate jigniți, în calitate de primar, familia unui albaiulian, jigniți, în necunoștință de cauză, o femeie de 90 de ani. Ar trebui să vă gândiți că sunteți un om cu părul alb, cu copii, cu nepoți și că poate îl supărați pe Dumnezeu când îi aruncați vorbe de ocară unei femei cu părul și mai alb decât al dumneavoastră. Am tot respectul pentru membrii familiei Hava deși, acum, vă văd la brațul politic alături de oameni care v-au atacat, ani la rând, viața privată sau publică. Eu nu am făcut-o și nu o să o fac niciodată. Dar, constat cu tristețe, ca om, că ați decis să puneți mai presus interesele politice decât să întoarceți, definitiv, spatele unora care v-au acuzat de furt sau chiar de infidelitate.

Domnule Hava, eu nu mi-am făcut un scop din a vă ataca familia. Și vreau să înțelegeți că, în 5 iunie, e vorba de alegeri democratice. E vorba de o confruntare de idei, de a e arăta, fiecare dintre noi, albaiulenilor, ce e bine și ce nu e bine în orașul nostru.  În loc sa fiți preocupat de bunica mea mai bine ați lămuri albaiulienii cum ați semnat actul prin care ați adus în parteneriat terenul de fotbal Mecanica, teren care, ulterior, a fost gajat la BCR pentru multe milioane. Mai multe decât l-ați evaluat dumneavoastră, în numele nostru, al albaiulienilor. Ați fost naiv ? V-au păcălit partenerii? Vă rog, ca cetățean, să ne explicați. Sau, să vă asumați, dincolo de procesul cu DNA –ul, că milioanele de euro din bugetul local, date pentru fotbal, s-au facut praf, în timp ce stadionul Unirea a rămas mereu în paragină. Să vă asumați că, deși ați fost șeful comisiei de fond funciar atâția ani, nu ați avut capacitatea să păstrați câteva hectare în vecinătatea centurii orașului. Pentru că acum, în 2016, ne uităm, cu buzele umflate, cum prosperă economic Ciugudul, în timp ce dumneavoastră ne povestiți de axe de dezvoltare pe la Sebeș sau Teiuș.  Să vă asumați faptul că, după atâtea mandate, nu avem un ștrand în oraș și că mulți dintre ai nostri merg la Debrecen sau la Felix. Să vă amintiți faptul că foștii dumneavoastră detractori, actuali colegi de partid, “făceau” din Alba Iulia Capitală Culturală Europeană, în timp ce administrația Hava nu a avut suficiente resurse manageriale pentru a face un teatru în peste 20 de ani. Să recunoașteți, în final, incompetența de a găsi soluții în ceea ce priveste trei  simboluri albaiuliene: Casa de Cultura a Sindicatelor, Cinema Dacia și Cinema Columna. Să vă cereți scuze albaiulienilor pentru ca nu ați făcut prea multe ca să îmbunătățiți nivelul de trai al oamenilor.

Îmi permit o recomandare: pregătiți-vă să vă adunați piramidele și alte năzdrăvănii de prin oraș. Nu de alta, dar după 5 iunie credem că a venit timpul să vrem să punem în locul lor câteva statui ale lui Horea, Cloșca și Crișan.

Domnule Mircea Hava, vă mai spun ceva: eu candidez în spiritul unor principii solide. La fel cum cred că orașul are nevoie urgentă de o relansare economică, am convingerea că nu ne putem lăsa simbolurile în paragină. Fie că vorbim de oameni ai căror memorie trebuie să o păstrăm vie, fie că vorbim de clădiri sau alte spații. Îmi spuneți că nu văd în Alba Iulia decât lucrurile rele dar vă asigur că sunt și aspecte pozitive, pentru care vă felicit. Dar, e prea puțin în comparație cu ceea ce se putea face. M-ați acuzat că stau, mereu, printre gunoaie. Nu, domnule primar. Imaginile pe care le-ați văzut și la care ați făcut referire, erau filmate printre albaiulieni, în zone din orașul pe care îl conduceți, în opinia mea, de mult prea mult timp. Așa cum ați spus, poate că miros a gunoi dar nu consider că e mai umilitor decât mirosul dosarelor de corupție în care ați fost implicat.

Domnule primar, în încheiere, eu, Mircea Trifu (pentru că am observat că evitați să îmi pronunțați numele), vă doresc sănătate alături de familia dumneavoastră, în cel mai sincer mod cu putință. Iar dacă nu o să pot să vă iert, vreodată, în adâncul sufletului, pentru ceva, acel lucru este că mi-ați atacat familia. Nu știu cum veți rămâne, nu acum, ci peste 10-20 de ani, în memoria albaiulienilor. Dar știu cum veți rămâne în familia noastră. Pentru că atunci când Dumnezeu va îngădui să o ia pe bunica la El, se va găsi cineva care să-și amintească: “De mama Fimia  o zâs Mircea Hava că o avut S.R.L sau P.F.A de la nepotu-so Mircea Trifu”

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorală

La comanda Trifu Marian Mircea
Operator economic: SC Unirea Pres SRL
Codul unic de identificare 24160366


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea