Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Lucian Panţa: „Educaţia este cea mai de preţ resursă a unui stat”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pantaNumele meu este Panţa Lucian Simion şi sunt fotograf profesionist. Am intrat în Partidul Mişcarea Populară pentru că este partidul  în care am văzut că tinerii sunt promovaţi şi ascultaţi. În scurtul timp de când sunt membru al acestui partid, am câştigat încrederea colegilor şi sunt onorat să îi reprezint din funcţia de Secretar General al Organizaţiei de Tineret al PMP Alba pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor.

Am ales ca pe lângă activitatea de fotograf să mă implic în viaţa comunităţii de care aparţin şi anume zona Pianu, judeţul Alba. Sunt absolvent al Grupului Şcolar Industrial Sebeş, promoţia 2004, calificarea Tehnician în activităţi financiare şi comerciale. În anul 2008 am părăsit mediul civil şi m-am înrolat în armată ca soldat gradat profesionist în Făgăraş, terminând după  4 luni la Craiova ca şef de promoţie în telecomunicaţii. În 2012, am absolvit cursul de responsabil/instructor cu educaţia fizică militară, unde am fost şef de promoţie, iar în septembrie 2012 am fost admis la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti, unde am obţinut calificarea de electronist-automatizări. În decembrie 2014 am absolvit cursurile de calificare/specializarea fotograf, la Bucureşti.

Ceea ce mă recomandă pentru a candida pe listele Partidului Mişcarea Populară este dorinţa de a ajuta atât comunitatea în care trăiesc, cât şi zona  judeţului Alba. Sunt un tânăr care are în spate un bagaj bogat de cunoştinţe şi aptitudini necesare pentru a îndeplini o funcţie atât de importantă în stat. Mă caracterizează corectitudinea, bunul simţ şi dorinţa de a-mi ajuta semenii, de a pune interesele cetăţenilor pe primul loc, înaintea dorinţelor şi ambiţiilor proprii.

Educaţia este cea mai de preţ resursă a unui stat şi ca urmare, ea reflectă  bunăstarea  cetăţenilor ei, fapt pentru care procentul alocat educaţiei trebuie să fie mult mai însemnat, şi anume cel puţin 5% din PIB faţă de aproximativ 3,6%, cât este prevăzut în anul bugetar 2016. Sănătatea, agricultura şi turismul trebuie să beneficieze şi ele, la rândul lor, de procente mai importante din PIB, astfel încât să recuperăm decalajul dintre noi şi ţările vestice.

Cu stimă, Lucian Simion Panţa, candidat pentru funcţia de deputat în
Parlamentul României

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea