Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) La Aiud, PDL vopsit în PNL continuă abuzurile. Vechii membri ai partidului care a tăiat salarii și a atentat la pensii încearcă să dea afară angajaţi ai primăriei, pe baza unor hotărâri de consiliu ilegale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alde-siglaUna dintre promisiunile electorale ale doamnei primar din Aiud a fost restructurarea instituţiei în care urma să îşi desfăşoare activitatea, respectiv a aparatului de specialitate al primarului şi serviciului din subordinea consiliului local, pe care le-a considerat lipsite de eficienţă şi stufoase.

În mod evident, domnia sa a făcut aprecieri superficiale pentru simplul motiv că nu poţi aprecia o muncă atât de complexă şi laborioasă doar prin prisma unui consilier local, care calcă în primărie doar de câteva ori într-o lună, ocazie cu care are tangenţă doar cu câţiva funcţionari.

Aşadar, cu mânecile suflecate şi cu o mini-echipă antrenată la nivel de grădiniţă, s-a purces la muncă.

Revelaţia se pare că a survenit înspre iarnă, aşa – printre gândurile pe care trebuia să şi le pună în ordine – deoarece urma o perioadă foarte grea din cauză că are de trudit şi pentru o jumătate de catedră didactică pe timpul zilei. Şi aşa, mai pe la şcoală, mai pe la primărie, mai pe şantiere, mai pe la toate întâlnirile cu aiudenii (doar este în campania electorală) la ceasuri de taină, împreună cu dregătorii dânsei, a croit o nouă organigramă şi un nou stat de funcţii, în urma cărora angajaţii cu concurs, unii buni specialişti, urmează a fi daţi afară pe bază de „testare”.

Dacă desfiinţezi un serviciu şi încropeşti o nouă direcţie cu posturi scoase la concurs, îl desfiinţezi pentru toţi, nu doar pentru pălmaşi, iar directorii sunt păstraţi! Dar nu era bine pentru că, tot patrimonial, nu era în subordinea directă, deci trebuia desfiinţat serviciul public de administrare a acesteia, cu personalitate juridică din subordinea consiliului local. Pe cale de consecinţă, nu s-a mai ţinut cont că se pierd bani grei prin renunţarea la personalitatea juridică (aproximativ  3 milioane de lei pe an – de fapt, acesta a şi fost raţionamentul pentru care acest serviciu a fost creat cu personalitate juridică).  A oferit, precum grecii, un cadou, respectiv un proiect prin care urma să se înfiinţeze o direcţie culturală cu personalitate juridică.

Bine, bine, dar ce facem cu funcţionarii şi personalul contractual? Soluţia au găsit-o şi au aplicat-o după un algoritm de neînţeles pentru cineva ”cu scaun la cap”. Hârtia a suportat şi au fost mutaţi funcţionarii şi personalul contractual, unii pe funcţiile altora, unii au rămas pe funcţiile lor, care nici nu au fost aprobate, dar nici desfiinţate, unora li s-au desfiinţat funcţiile, iar alţii au rămas pur şi simplu, nu se ştie după ce criterii. În alte compartimente au rămas 2-3, iar ceilalţi urma să fie testaţi pentru locurile rămase vacante, de pe care au fost luaţi alţii… şi tot aşa.

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre privind noua organigramă şi tot ”bâlciul” înterprins, nu era nimic stipulat limpede, clar, temeinic şi mai ales legal (modificări fişe de posturi, oportunităţi, justificări).

Probleme nu şi-au făcut cei de la putere, pentru că era vorba despre o aprobare de proiecte, cu majoritatea simplă, ceea ce lejer s-a şi întâmplat! Este interesant cum s-a putut desfiinţa Serviciul public de administraţie a patrimoniului cu votul majorităţii simple, dar poate asta o va lămuri Prefectura Alba, care este responsabilă cu controlul legalităţii. Spun asta deoarece direcţia culturală se putea înfiinţa prin hotărâre a consiliului local ca urmare a votului exprimat ”pentru” a două treimi din totalul consilierilor în funcţie, adică 13 voturi ”pentru”, pe care evident nu le aveau.

Repet, nu am primit nicio explicaţie logică, minimală, economică, la tot ceea ce urma, însă nu a contat.

Ca un ultim aspect, în instituţia condusă de doamna primar şi echipa sa domneşte o atmosferă de tensiune, de nelinişte, de nesiguranţă şi fiecare este suspicios cu privire la celălalt.

Personal, m-am opus, alături de alţi colegi, pentru a nu li se da girul unor astfel de proiecte, însă nu am reuşit decât acolo unde era necesar şi votul nostru ”pentru”.

Voi milita continuu pentru ca dreptatea, raţionamentul şi logica lucrurilor şi a faptelor să domine!

Andreea Takacs Varro, consilier local ALDE, Aiud

Material publicat la comanda ALDE Alba
Cod unic de identificare ALDE: 11160008

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea