Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) „Îi invit pe domnii Cioloş şi Iohannis să coboare din palatele lor printre oameni!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

dirzuPentru mine este evident că ne aflăm într-o situaţie care, din păcate, îmi aduce aminte de perioada când PDL era la guvernare. Vedem cu toții cum echipa formată din preşedinte, premier şi liderii liberalilor s-a îndepărtat de români, devenind pe zi ce trece tot mai indiferentă la nevoile românilor.

Mai ales în ultimele două săptămâni, în care alături de colegii mei am făcut un tur de forţă prin judeţ, am înțeles ce a însemnat un an de guvernare tehnocrată. Am mai avut o astfel de dezamăgire faţă de un guvern în perioada în care PDL a condus România. Și nu afirm aceste lucruri doar de dragul de a spune ceva sau pentru că aşa e bine în campania electorală!

*Românii – umiliți de autorități

Aproape toţi locuitorii zonei Munţilor Apuseni îşi strigă neputinţa în faţa unei crize fără precedent a lemnului de foc. Oamenii sunt hăituiţi de autorităţi, sunt speriaţi şi neputincioşi în faţa unor ordonanţe ale Guvernului Cioloş care le îngrădesc dreptul de a avea căldură în casele lor. Mii de familii din această zonă nu au încă asigurat stocul de lemne pentru această iarnă.

Și ce face Guvernul Zero condus de Cioloș? Absolut nimic, iar domnul Cioloş nu poate să se scuze, spunând că nu știa că se va ajunge în această situaţie! Prin zeci de memorii trimise de specialişti şi asociaţii de proprietari de păduri i-au fost semnalate premierului problemele ce vor apărea în urma ordonanţelor pe care le-a susținut. Însă, singura reacție a premierului a fost aceea de a fi… ”mut și surd” față de cei care trăiesc în România reală și cunosc situaţia din teren. Probabil, domnul Cioloş crede că problemele reale ale românilor pot fi cunoscute din biroul său de la Palatul Victoria sau pot fi rezolvate de nişte birocraţi…

În faţa unor astfel de evidenţe ar trebui să ne mai mire că proprietarii de căruţe vor fi obligaţi de Guvernul Cioloş să-şi încheie o poliţă RCA? Desigur, sunt de acord cu sancţiunile aplicate celor care nu îşi semnalizează corespunzător un astfel de mijloc de deplasare. Însă, nu e normal să li se impună să îşi asigure, prin poliţă RCA, un astfel de mijloc de deplasare! Demersul Guvernul nu e altceva decât o bătaie de joc!

*Credeți în români!

De asemenea, nu pot să înțeleg nici îndârjirea cu care domnul Iohannis se opune legii privind anularea celor 102 taxe. Să ataci la Curtea Constituţională o astfel de lege, când recunoşti că le-ai făcut românilor această promisiune în campania pentru alegerile prezidenţiale este, din punctul meu de vedere, o atitudine sfidătoare la adresa celor care au crezut în tine! Tocmai de aceea, le adresez o invitație premierului și președintelui țării: coborâţi printre oameni! Renunţaţi la vizitele de protocol şi mergeţi în mijlocul românilor! Atunci veţi înţelege că România reală nu este aceeaşi cu cea care se vede de la Bruxelles! Doar așa veţi afla care sunt necazurile și dorinţele românilor! Îndrăzniţi să credeţi în spusele lor şi, de ce nu, în sfaturile lor! Îndrăzniţi să credeţi în România!

Ioan DÎRZU, deputat PSD de Alba

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea