Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Grupul de putere condus de Mircea Hava a urmat axa PCR-FSN-PDL-PNL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“Blestemul României va fi ca, peste 20-25 de ani, să fie condusă de acelaşi FSN şi pe stânga, şi pe dreapta eşicherului politic“. (Corneliu Coposu)

trifu

Candidatul independent la Primăria municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, este de părere că municipiul nostru este locul în care, încă de la începutul anilor ‘90, Frontul Salvării Naționale a fost ținut în viață, inclusiv la nivel național, de un grup de putere în fruntea căruia s-a aflat Mircea Hava. „Opinia mea este aceea că la Alba Iulia s-a instaurat, încă din 1996, cea mai dură formă de totalitarism FSN-ist din România care, practic, a ținut în viață Frontul Salvării Naționale, inclusiv la nivel național.

Asemenea jucătorilor de alba-neagra, anumite personaje s-au camuflat sub diferite nume și și-au schimbat doctrina și ideologia cu o dexteritate invidiată chiar și de cei mai buni șmenari ai jocului de noroc amintit mai devreme. Realitatea este că grupul de putere condus de Mircea Hava a traversat, de la PCR-FSN-PDL și până acum, la marele PNL, aproape toate doctrinele politice, împlinind, astfel, visul mentorului Ion Iliescu, personaj care, ulterior, a fost înlocuit, abil, cu Traian Băsescu ori Klaus Iohannis”. În completarea afirmațiilor sale, Mircea Trifu reamintește o replică rostită de Corneliu Coposu, la începutul anilor ‘90, atunci când Seniorul făcea o predicție sumbră, afirmând că ”blestemul României va fi ca peste 20-25 de ani să fie condusă de acelaşi FSN şi pe stânga, şi pe dreapta eşicherului politic“.

Mircea Trifu readuce în atenție și un episod petrecut la Alba Iulia, imediat după Revoluție. Chiar de Ziua Națională, în 1 Decembrie, aflat pe scena unde erau prezente oficialitățile, Corneliu Coposu a fost huiduit în momentul în care și-a început discursul. “Imaginile acelea, pe care oricine dintre dumneavoastră le poate vedea pe youtube, îmi dau fiori și acum. Flancat de Ion Iliescu și de Petre Roman, care afișau un zâmbet parșiv, seniorul Coposu a fost huiduit, cel mai probabil de grupurile de FSN-iști aduse de pe tot cuprinsul țării, pentru a-i proslăvi pe continuatorii PCR-ului și a-i discredita pe adevărații lideri politici aflați, la acel moment, în fruntea partidelor istorice. Din punctul meu de vedere, la ora actuală, urmașii PCR-ului și FSN-ului sunt la butoanele partidelor istorice care, încet dar sigur, s-au diluat și și-au pierdut identitatea la nivel decizional. Iar din acest punct de vedere, județul Alba și Alba Iulia sunt un exemplu negativ mai mult decât relevant”, este de părere Mircea Trifu.

Legat de candidatura sa independentă la Primăria municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu a precizat următoarele: “Ca albaiulian, nu pot crede în oamenii care ne conduc acum, oameni care, în opinia mea, nu au principii și care nu mi-au demonstrat nimic în plan administrativ sau politic. Gargara publică de care vorbesc de ani de zile trebuie oprită, dar văd că liderii de partid nu își doresc acest lucru. Am prieteni de calitate în fiecare formațiune, însă direcția și ordinele sunt date de pe aceleași 4-5 scaune, de ani de zile. În ceea ce mă privește, vă spun doar atât: nu sunt controlabil, nu sunt șantajabil, nu sunt vulnerabil. Sunt independent!”

Publicitate electorală – candidat independent Mircea TRIFU

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea