Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Filofteia Barstan: „Vreau o viaţă mai bună pentru oamenii din Munţii Apuseni!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

filofteia-barstan

Mă numesc Filofteia Barstan, sunt candidat la funcţia de senator pentru Parlamentul României. Întotdeauna am fost urechea care a ascultat şi vocea care a exprimat nevoile celor din jur.

Ştiu, pot şi vreau să fiu vocea lor în Parlamentul României. Ştiu că pensia e prea mică, pentru că şi mama mea e pensionară. Ştiu că tinerii, la început de drum în carieră şi în familie, se descurcă destul de greu. Ştiu că ţăranii se descurcă foarte greu, pentru că sunt şi eu fiică de ţăran. Ştiu toate problemele omului de rând, pentru că şi eu sunt unul dintre ei.

Cu pasiune şi determinare m-am implicat în viaţa politică şi cred că este timpul să merg mai departe. Nevoile oamenilor sunt foarte mari, însă sunt încrezătoare că voi fi în măsură să le fac auzite, luate în seamă şi cuprinse în conţinutul legilor care vor fi adoptate în viitorul Parlament.

În mediul rural condiţiile de viaţă şi oportunităţile de dezvoltare ale copiilor continuă să fie mult inferioare celor din mediul urban. Natalitatea a scăzut alarmant în Munţii Apuseni. Lipsa locurilor de muncă aproape a golit munţii de tineri care au plecat oriunde prin Europa pentru a munci şi a câştiga o pâine.

Fără politici coerente România riscă agravarea unor procese cum sunt: reducerea natalităţii, reducerea numărului absolut al populaţiei, îmbătrânirea demografică, reducerea numărului persoanelor active şi creşterea numărului de persoane inactive. Partidul Mişcarea Populară propune soluţii sustenabile pentru redresarea demografică şi creşterea natalităţii, iar în acest scop a introdus în Parlamentul României o iniţiativă legislativă care să stimuleze construcţia de creşe şi grădiniţe.

Sărăcia comunităţilor din zonele defavorizate limitează posibilităţile părinţilor de a oferi copiilor resursele necesare educaţiei. Educaţia se formează în primul rând în căldura şi încrederea din familie. Aici copilul învaţă să spună adevărul, să fie cinstit, să aprecieze frumosul, să respecte munca şi să se achite de responsabilităţi. Pe bună dreptate, în limbajul popular se spune despre cineva că „are cei şapte ani de-acasă” pentru că aceştia sunt cruciali pentru tot restul vieţii.

Părinţii au datoria de a le forma copiilor conştiinţa, caracterul, voinţa, personalitatea şi simţul responsabil dinainte ca cei mici să ajungă pe băncile şcolilor. Abandonul şcolar reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă societatea din mediul rural. Copiii moţilor au ajuns să părăsească sistemul educaţional înaintea obţinerii unei calificări sau pregătiri profesionale complete sau înaintea încheierii actului de studiu început. Cu toate că unii dintre copiii moţilor provin din familii cu un potenţial financiar modest, datorită inteligenţei de care dispun ajung să facă parte din rândurile tinerilor admişi la universităţile de elită din ţară, spre mândria părinţilor, a dascălilor care i-au format şi a zonei din care provin.

Partidul Mişcarea Populară poate, prin oamenii săi, să aducă această schimbare de care avem cu toţii nevoie. Fiţi alături de noi pe 11 decembrie pentru a face o alegere bună.

Votaţi PMP! Filofteia BARSTAN, candidat la funcţia de senator pentru Parlamentul României din partea PMP Alba

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea