Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) ALDE susţine Apelul sportivilor români, campioni europeni şi mondiali – Redăm faima sportului românesc!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urmă cu două săptămâni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu unul dintre cei mai mari sportivi ai României, Cristian Gațu, pe tema rezultatelor nesatisfăcătoare sau chiar foar­te slabe ale sportului românesc din ultima perioadă.

alde-siglaDupă această întâlnire, co-președintele ALDE nu a stat mult pe gânduri și a inclus în programul politic al partidului un apel semnat de 60 de sportivi români, campioni și medaliați olimpici mondiali și europeni, care au propus ca educația fizică și sportul să fie nu doar o prioritate națională, ci și o componentă națională a educației din România.

Programul gândit de ALDE pentru sprijinirea acestui apel, sub sloganul ”Redăm faima sportului românesc!”, a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă, în prezența unor mari sportivi care au făcut posibilă intonarea Imnului României în toată lumea: Cristian Gațu, Ilie Năstase, Anișoara Cușmir și Oana Pantelimon. Așa cum ne-a obișnuit, Tăriceanu a venit cu o propunere fermă și viabilă: toate profiturile de la Loteria Română să fie folosite pentru finanțarea diferitelor activități legate de sport, mergând până la asigurarea unei finanțări pentru cei care sunt angajați în sportul de performanță.

Pe lângă aceasta, ALDE propune și o clarificare și, totodată, o stimulare a agenților economici referitoare la Legea sponsorizării, respectiv găsirea unor pârghii astfel încât să se creeze facilități mult mai mari pentru cei care vor să investească în sport și pentru cei care vor să sponsorizeze anumite echipe.

De-a lungul anilor, județul Alba a dat țării foarte mulți sportivi cu performanțe deosebite cum ar fi Cornel Țălnar, Ana Maria Rodean, Ana Maria Groza, Nicușor Stanciu sau regretații Nicolae Linca și Paul Tomița. Alba a performat și în cel mai popular sport, fotbalul, unde FC Unirea a ajuns la un moment dat în primul eșalon. Însă stăpânii județului și ai municipiului Alba Iulia s-au folosit de performanțele acestei echipe doar în campaniile electorale și pentru a le asigura un loc de muncă lipitorilor de afișe.

Unul dintre proiectele ce vor fi susținute de candidații ALDE Alba în Parlamentul României va fi de a reda județului faima sportului de altădată. De aceea vă spun: Votați candidații ALDE Alba! Votați: Horațiu Josan pentru Camera Deputaților și Daniel Rusu pentru Senat, și ne vom putea mândri din nou cu sportivii noștri, care vor urca pe podiumurile țării și ale lumii!

Ioan Lazăr, președinte ALDE Alba

Material publicat la comanda ALDE Alba Cod unic de identificare ALDE: 11160008

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea