Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

(P) Albaiulienii merită decenţă, onestitate, demnitate şi nu dispreţ din partea celor care se văd mereu învingători

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

jidveianCiteam recent o declaraţie a primarului municipiului Alba Iulia, în care acesta spunea nu doar că va câştiga alegerile locale, ci şi că va candida singur, sfidându-i în acest fel nu doar pe ceilalţi candidaţi, ci şi pe toţi albaiulienii, cărora le sugerează că votul lor nu mai contează. În fapt, prin aceste declaraţii care depăşesc limita bunului simţ, primarul vrea să inducă în mentalul colectiv ideea că în Alba Iulia, pe oricine ai vota, el va obţine majoritatea, ceea ce este nu doar perfid, ci şi jignitor. Sunt oameni care se simt atât de stăpâni pe victorii pe care încă nu le-au repurtat. E important să ai încredere în tine însuţi, altfel cum ai putea începe o bătălie?

Însă dispreţul pentru adversari nu e doar defect politic, ci şi uman. Atunci când îţi dispreţuieşti adversarii situându-te din start la un nivel superior, există riscul să îţi subestimezi cetăţenii pe care vrei să-i reprezinţi. E foarte uşor să te autopropulsezi în vârf atunci când ai la îndemână pârghiile politice, administrative şi economice. Dar fiecare om are şansa lui, dreptul lui de a-şi asuma un ideal, o provocare, o bătălie.

Şi dreptul de a candida, de a încerca să schimbăm nu doar un vot, ci şi un mod de a gândi, e o încercare pe care ne-o asumăm cu responsabilitate. Poate vom pierde, dar nu toate bătăliile se cuantifică în procente. Atunci când vorbim de oameni, atunci când ne pasă, binele pe care reuşim să-l producem în plan mental şi social cântăreşte mai mult decât ironiile deja uzuale. Poate atunci când ajungi la un status de putere pe care îl consideri insurmontabil îţi permiţi să vorbeşti cu lejeritate despre oameni şi partide care nu contează. Însă eu, Ovidiu Jidveian, încă mai cred în decenţă, libertatea de exprimare şi dreptul fiecăruia dintre noi de a-şi depăşi limitele şi de a lupta cu demnitate pentru cei care nu mai pot lupta.

Dacă toţi am renunţa să luptăm pe considerentul că oricum vom eşua, atunci cu certitudine nu se va mai schimba nimic niciodată. Vreau să cred că nu e o risipă de efort, încredere sau speranţă că oamenii merită să întâlnească exemple pozitive, menite să-i inspire. Toţi marii campioni ai planetei au devenit mari prin adversarii pe care i-au învins. Cu cât adversarii tăi sunt mai puternici, cu atât victoria devine mai însemnată, capătă greutate. Și, dincolo de cuvinte, vorbim de încredere, respect, demnitate. Mi-aş dori să votaţi raţional, să cântăriţi lucrurile cinstit, echilibrat. Pentru că viitorul nu e un slogan, e o consecinţă a prezentului, a modului în care hotărâm să construim.

Cu consideraţie şi respect, Ovidiu JIDVEIAN, candidat la Primăria Alba Iulia

Publicitate electorală ALDE

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea