Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Alba Iulia merită mai mult!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

jidveianMă numesc Ovidiu Jidveian, am 35 de ani, sunt născut, am copilărit şi trăit în Alba Iulia, oraş care mi-a oferit tot ceea ce am. Aici am învăţat, aici am progresat, aici am prosperat, aici vreau să lucrez şi să trăiesc.

Zâmbesc ori de câte ori trec pe lângă şcoală, pe lângă primul loc de muncă, îmi salut cu emoţie dascălii şi foştii colaboratori şi nu cred că ar putea fi vreodată altfel. Dincolo de importanţa istorică, acest oraş mi-a dat onoare, cinste şi demnitate şi, indiferent unde am ajuns, am spus cu mândrie: ”sunt din Alba Iulia”, un loc în care, la tot pasul, întâlneşti oameni harnici, oneşti şi corecţi.

Sunt implicat în viaţa politică de 15 ani, timp în care am încercat să văd Alba Iulia prin ochii unui medic, unui inginer, unui muncitor, unui tânăr sau unui vârstnic. Am încercat să văd, deopotrivă, Alba Iulia şi prin ochii acelora care nu mai manifestă interes electoral şi care, în prag de alegeri, resping orice ofertă, orice dialog. Am ajuns să-i înţeleg, să le dau dreptate şi mă simt responsabil, chiar vinovat, pentru cei care nu se simt reprezentaţi la acest scrutin de niciunul dintre candidaţi.

Nu le pot spune că voi cânta la pian atunci când nu voi cunoaşte toate clapele, însă le pot promite că voi aduce pianistul care, prin cunoştinţele sale, poate oferi un plus acestui municipiu. Nu voi evita să spun „nu ştiu”, ci voi căuta oameni capabili să ofere soluţii şi să le pună în practică. Îi înţeleg pe cei care-mi spun că, la Alba Iulia, resursele financiare puteau fi utilizate mai judicios şi că este jenant că apa şi gunoiul au cele mai mari preţuri din Regiunea Centru. Îi înţeleg pe micii şi marii întreprinzători care-mi spun că este tot mai greu să-şi plătească angajaţii şi să-şi onoreze dările şi comenzile pentru că, în loc să fie sprijiniţi, sunt împovăraţi de uriaşe taxe şi impozite. Îi înţeleg pe cei care-mi spun că n-au locuri de muncă şi că este ridicol că, într-un municipiu reşedinţă de judeţ, instituţiile publice se află între cei mai mari angajatori. Îi înţeleg pe tinerii care pleacă într-un oraş vecin, nu din cauză că nu iubesc Alba Iulia, ci din cauză că nu au locuri de muncă aici, acasă. Îi înţeleg pe cei care-mi spun că Alba Iulia merită mai multă atenţie guvernamentală şi le dau dreptate când afirmă că nu mai votează din cauza politicienilor pentru care votul e mai dulce decât mierea.

Pentru ei, pentru cei care îndrăznesc mai mult, pentru cei care privesc cu încredere spre viitor, pentru cei care sunt nemulţumiţi de modul în care se administrează banul public în Alba Iulia, dar şi pentru cei 48 la sută care, în 2012, au dat un vot de blam, lipsind de la urne, am hotărât să candidez. O celebră zicală spune că fiecare popor are conducătorii pe care îi merită. Alba Iulia a fost, în acest caz, excepţia care a întărit regula.

Recâştigă-ţi demnitatea! Pe 5 iunie, votul tău poate fi decisiv. Alba Iulia merită mai mult!

Cu consideraţie şi respect, Avocat Ovidiu JIDVEIAN Candidat la Primăria Alba Iulia

Publicitate electorală ALDE

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea