Rămâi conectat

Actualitate

Ordonanța privind plafonarea tarifelor RCA, publicată în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial, urmând ca îngheţarea preţurilor la primele de asigurare să fie dispusă pentru o perioadă de şase luni.

Cititi si Consens între transportatori și Guvern: Tarifele RCA înghețate pentru 6 luni

Proiectul conţine şi alte prevederi, printre care faptul că un contract RCA poate fi încheiat şi pe o lună sau multiplul unei luni, că un contract poate fi suspendat la cererea asiguratului dacă are permisul suspendat sau vehiculul este imobilizat şi posibilitatea ca păgubitul să poată fi despăgubit de propriul asigurator, iar acesta să-şi recupereze ulterior banii.

De asemenea, potrivit premierului, în termen de 30 de zile, ASF trebuie să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, care să fie preţul de referinţă pentru asigurări pentru următoarele şase luni. „Sperăm ca prin acest proiect de OUG să evităm protestele şi să creăm cadrul normativ imediat pentru ca aceste probleme să fie rezolvate atât pe termen scurt, prin această plafonare/îngheţare, dar şi pe termen mediu şi lung”, declara Dacian Cioloş, la şedinţa de guvern din 14 septembrie, când a fost aprobată OUG, după negocieri cu transportatorii.

sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea