Rămâi conectat

Ştirea zilei

Opt administratori ai unor firme din Alba, care au contracte cu primării şi instituţii publice din județ, reținuți de polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Opt administratori ai unor firme din Alba care au contracte cu primării şi instituţii publice din județ au fost reţinuţi de poliţişti, după perchezițiile și audierile care au avut loc în cursul zilei de marți. Aceștia sunt bănuiţi că au creat, prin evaziune fiscală, un prejudiciu de peste 400.000 de lei bugetului de stat.

Reamintim că marți, 21 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat 24 de percheziţii în judeţul Alba, la domiciliile a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare și întreținere imobilesi au contracte cu mai multe primării şi instituţii publice din judeţ, inclusiv cu Primaria Alba Iulia.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 – 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ VIDEO/ PERCHEZIȚII în Alba – 11 persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, prin evaziune fiscală, aduse la audieri

De asemenea, persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăți comerciale reale, fără consimțământul reprezentanților de drept ai acestor firme.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 446.000 de lei.

Nouă persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea