Rămâi conectat

Actualitate

Operațiunea „E-commerce” – o nouă acțiune de control în cazul vânzărilor online iniţiată de Fisc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Operațiunea „E-commerce” este o nouă acțiune de control în cazul vânzărilor online initiate de Fisc, prin care se vrea reducerea evaziunii din comerțul online, vizate fiind de această dată coletele livrate prin poștă sau firme de curierat în urma unor comenzi plasate online, relevă un document ANAF.

Operațiunea, care a primit numele de „E-commerce”, se adaugă altor acțiuni ale inspectorilor Fiscului, inclusiv prin Biroul Monitorizare Comerț Electronic, o structură înființată în acest scop în ianuarie 2017.

În același timp, prin intermediul Biroului Monitorizare Comerț Electronic din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, înființat în ianuarie 2017, sunt derulate acțiuni inopinate pentru identificarea coletelor suspecte de a încălca prevederile legale vamale, transportate prin curierat rapid și poștal. Pe lângă verificările inițiate acum, Fiscul are în lucru și cazuri mai vechi de vânzare de bunuri prin site-uri sau platforme online, fără respectarea obligațiilor de înregistrare și declarare a veniturilor.

Inițierea de controale în domeniul comerțului online este una dintre măsurile stabilite de premierul Sorin Grindeanu la începutul lunii martie, în urma unei întâlniri cu noul președinte ANAF, Bogdan Stan, și secretarul de stat din Ministerul Finnațelor Ionuț Mișa. Setul de măsuri are ca scop creșterea gradului de colectare a taxelor și impozitelor.

Antifrauda monitorizează magazinele online cu prețuri reduse, vânzătorii de pe platformele online care tranzacționează volume mari și magazinele online ale unor firme din alte țări care au trafic ridicat. Din acest motiv, inspectorii au cerut date de la platformele online de vânzări directe pentru a monitoriza volumul de vânzări ale unor utilizatori, precum și de la marile firme de curierat ale căror servicii sunt folosite de comercianții online. Persoanele fizice care vând pe platformele online nu intră în mod automat în atenția inspectorilor ANAF, dacă vând doar ocazional. Obligațiile fiscale ale acestora, de înregistrare, declarare și achitare de impozite și contribuții, apar dacă desfășoară activitatea de vânzare online în mod regulat.
Sursa: profit.ro

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea