// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost eliberat din Penitenciarul Aiud

Ilie Carabulea, încarcerat la Penitenciarul din Aiud după ce a primit o condamnare de un an şi jumătate cu executare, pentru infracţiuni de corupţie, pleacă astăzi, liber, din închisoare.

Tribunalul Alba a respins recursul formulat de Direcția Națională Anticorupție, astfel că omul de afaceri sibian poate prăsi Penitenciarul Aiud după numai cinci luni de închisoare.

Hotărârea de eliberare a omului de afaceri a fost luată de instanţa din Aiud, în urma recomandărilor făcute de conducerea Penitenciarului Aiud. La baza deciziei de reducere a timpului de ispăşire a pedepsei a stat faptul că omul de afaceri are peste 60 de ani, motiv pentru care s-a cerut reducerea pedepsei cu o treime, și faptul că a muncit în închisoare şi că  nu a avut abateri pe perioada detenţiei.

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, Ilie Carabulea a lucrat în închisoare ca bibliotecar și a făcut și un curs de calificare în meseria lucrător în confecţii piele şi înlocuitori. De asemenea, acesta a scris articole pentru revista penitenciarului.

Vă reamintim că Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, cu o avere de peste 200 milioane de euro, a fost trimis în judecată de DNA Alba Iulia, fiind acuzat că i-a dat mită prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, care, la rândul său a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat definitiv Tiberiu Narcis Popescu, fost ofiţer SRI Sibiu, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Un răspuns la Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost eliberat din Penitenciarul Aiud

  1. jean 02.10.2012 la 17:17

    Curs de calificare la 65 ani?!!?? cat de prosti ne cred astia? sa se califice pentru munca in Hades?A muncit?!! asta?Apropos,bibliotecar cu liceul??!!?? Pun pariu ca sunt zeci de oameni cu facultate acolo,nu un smecher cu loiceul de sibiu! dar in tara asta,vai,banii sunt peste lege..iar legea e pentru poolimes,nu pentru infractori smecheri si corupatori..