Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ofițeri de la BCCO Alba Iulia în vizorul Direcției de Inspecție Internă din subordinea IGPR

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bcco alba iuliaActivitatea profesională a unor ofițeri din cadrul BCCO Alba Iulia este verificată în aceste zile de o comisie de la Direcția de Inspecție Internă din subordinea IGPR în urma unei sesizări. Lucrătorii direcției au fost prezenți zilele trecute la Alba Iulia, informația fiind confirmată de șeful Brigăzii, comisarul Gabriel Florescu.

Acesta a declarat pentru ziarulunirea.ro că este vorba despre doi ofițeri dintre care unul a fost reclamat la IGPR, de către o persoană fizică din Alba Iulia, că și-ar fi depășit obligațiile de serviciu.

În urma unei sesizări trimise de un cetățean din Alba Iulia la IGPR, mi s-a solicitat să iau rapoarte de la cei doi ofițeri și de la alți colegi de-ai lor, rapoarte pe care le-am trimis la București. Unul dintre cei doi, în special, a fost reclamat că și-a depășit competența, asta însemnând că a efectuat în timpul serviciului alte activități decât cele pe care le are în atribuții, folosindu-se de calitatea de polițist. Comisia de la București a venit la Alba Iulia pentru a verifica cele sesizate. Asta nu înseamnă că cei doi sunt cercetați disciplinar”, a declarat comisarul Florescu.

Surse din cadrul BCCO Alba Iulia susțin, însă, că cei doi ofițeri sunt vizați tocmai din cauză că, în repetate rânduri, și-au exprimat deschis susținerea pentru fostul șef Traian Berbeceanu care în continuare este anchetat într-un dosar de corupție pentru care, după aproape 4 luni, încă nu s-a dat nicio soluție.

De altfel, unul dintre cei doi a și postat recent, pe o rețea de socializare, un mesaj din care rezultă că mai mulți ofiței simt că se fac unele presiuni asupra lor, nemulțumirea fiind că Brigada nu funcționează la fel de bine ca pe vremea când era condusă de Berbeceanu: ”Suntem puși la colț, trași de urechi, marginalizați, am devenit paria instituției pentru gloria căreia ne-am sacrificat totul, pentru care am lăsat copiii bolnavi acasă, pentru care am dormit prin mașini și am umblat pe toate coclaurile murdari și obosiți. Suntem monitorizați, amenințați, intimidați. Toate astea pentru că, de la început și până la sfârșit, am avut curajul și onoarea să spunem RESPECT, TRAIAN BERBECEANU! Domnilor, infractorii nu suntem noi!”.

Întrebat dacă cei doi ofițeri au fost ”luați în vizor” deoarece sunt foarte apropiați de fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, Florescu a declarat: ”Eu nu pot să împart lucrătorii Brigăzii în apropiați sau mai puțin apropiați de colegul meu Traian Berbeceanu. Verificările de la Direcția de Inspecție Internă nu au nicio legătură cu așa ceva. Personal nu am avut nicio nemulțumire, am răspuns doar solicitării venite de la IGPR. Așa cum am spus, sesizarea a fost făcută de o persoană fizică din Alba Iulia, direct la IGPR”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea