Rămâi conectat

Politică Administrație

Obiectivul Guvernului, indiferent cine va fi prim-ministru, este ca în 2020 să nu mai avem copii instituționalizați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Dacian Cioloș a declarat duminică seara, în deschiderea concertului caritabil dedicat copiilor vulnerabili ai României – ‘Hope Concert’, că obiectivul Guvernului, indiferent cine va fi prim-ministru, este ca în 2020 să nu mai avem copii instituționalizați.

Ciolos la Alba Iulia01„România a pornit în 1990 cu 100.000 de copii instituționalizați, în peste 700 de centre, și, încet-încet, lucrurile au evoluat. Din păcate, suntem astăzi încă la 57.000 de copii care, într-un fel sau altul, nu sunt în familiile lor. Pentru o mare parte din ei s-au găsit soluții în alte familii, îngrijiți de asistenți sociali sau în centre care sunt mai primitoare, dar problema încă nu este rezolvată. Tocmai de aceea vreau să vă anunț că obiectivul pe care ni-l asumăm ca stat — și aici vorbesc în numele Guvernului și sunt convins că acest obiectiv va fi dus până la capăt indiferent cine va fi prim-ministru sau cine va fi la guvernare — este ca în 2020 să nu mai avem copii în centre instituționalizate. Acei 8.000 de copii despre se care vorbea (…) să fim în măsură să îi ducem în familii și să le găsim un loc în care să găsească iubirea în jurul lor, să găsească înțelepciunea oamenilor care îi îngrijesc astfel încât să își găsească o cale în viață”, a spus Cioloș, la Ateneul Român.

În opinia sa, în paralel cu găsirea unor familii pentru acești copii, este important ca, prin aplicarea unor măsuri precum cele cuprinse în pachetul anti-sărăcie, să fie oprit fenomenul abandonului. (V.N.)

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea