Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Oana Badea, prima femeie aleasă în funcția de primar într-un oraș din Alba în ultimii cel puțin 20 de ani  

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oana Badea (PNL) a câștigat duminică alegerile în municipiul Aiud, devansându-l pe principalul ei contracandidat, social-democratul Liviu Octavian Rusu, cu peste 10 procente, ea fiind prima femeie aleasă în funcția de primar într-un oraș din județul Alba în ultimii cel puțin 20 de ani.

Oana Badea01Oana Badea, care a fost secretar de stat în Ministerul Educației în vremea guvernării PDL, a fost votată de 3.915 de persoane, ceea ce înseamnă 38,92%, în Aiud fiind 10.060 de voturi valabil exprimate, potrivit rezultatelor oficiale.

Oana Badea a avut peste o mie de voturi față de candidatul PSD, Liviu Octavian Rusu, fost viceprimar în mandatul 2012-2016, și primar între 2000 și 2004. Acesta a obținut 28,19 la sută, adică 2.839 de voturi.

Pe locul trei, la aceste alegeri s-a situat, Lorincz Helga (UDMR), care a obținut 1.009 de voturi, iar pe locul patru, candidatul independent, Ionela Danciu. Ultimele locuri au fost ocupate de Nicolae Țon – ALDE, care a obținut 5,93 la sută, de Ioan Moldovan – UNPR, votat de 5,76% dintre alegători, respectiv de candidatul PMP-ului, Valeriu Bedelean, care a obținut 1,64%.

 

Oana Badea a mai candidat la Aiud, fără succes, în 2012, din partea PDL. Atunci a obținut cu aproape o mie de voturi mai puțin decât fostul primar, liberalul Horațiu Josan, care a câștigat la patrulea mandat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea