Rămâi conectat

Politică Administrație

O sărbătoare şi 3 zile naţionale, dar şi Ziua Olteniei, adoptate de parlamentari în prima sesiune a actualei legislaturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima sesiune a actualei legislaturi, parlamentarii au adoptat o serie de legi care au şi fost promulgate şi prin care au declarat o sărbătoare naţională şi au instituit alte 3 zile naţionale, dar şi Ziua Olteniei.

Astfel, din cele 195 de acte normative adoptate în această primă sesiune parlamentară şi care au şi devenit legi, fiind promulgate, 5 vizează declararea sau instituirea unor sărbători sau zile naţionale.

Actul normativ care declară o sărbătoare naţională este Legea privind declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare naţională, acesta fiind iniţiat de deputatul PMP Eugen Tomac.

Parlamentarii au adoptat, de asemenea, şi 3 legi prin care se instituie 3 zile naţionale, astfel: o lege privind instituirea zilei de 25 martie ca Ziua naţională a pădurilor, iniţiată de 9 deputaţi şi senatori PSD, PNL, UNPR, o lege pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor români din temniţele comuniste, iniţiată de 34 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi, şi o lege privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, iniţiată de 8 deputaţi şi senatori PSD şi ALDE.

Tot în aceste prime luni ale mandatului lor, aleşii au mai adoptat şi o lege privind instituirea zilei de 21 martie – Ziua Olteniei, iniţiată de 27 de deputaţi PSD, PNL, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea