Rămâi conectat

Curier Județean

O profesoară din Câmpeni – prima femeie din țară în întrecerea pompierilor voluntari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recent, pe cele două terenuri ale Stadionului Cetate din Alba Iulia s-au desfășurat probele etapei județene a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență organizate de ISU Alba, la care au participat, în ordinea intrării în concurs stabilită prin tragere la sorți: SVSU Abrud, Teiuș, Cugir, Cîmpeni, Stremț și Sebeș, echipa SVSU Șpring anunțând în seara precedentă că renunță la competiție. Concursul constă în 3 probe: pista de îndemânare şi viteză; ştafeta 4 X 100 m şi dispozitivul de intervenţie.

Ce a avut inedit această ediție a fost prezența unei femei într-o întrecere la care până acum concurau doar bărbații, chiar și la competițiile desfășurate în țară, fiind o premieră națională, după cum a declarat mr. Florin Buciuman, coordonatorul întrecerii. Este vorba despre Mariana Petruse, din Cîmpeni, profesoară de educație fizică la Școlile Gimnaziale Cîmpeni și Sohodol, care lucrează de circa 8 ani în învățământ.

La start, ea a fost încurajată prin aplauze de către colegi și toți ceilalți competitori. Ea a avut de sărit un gard de lemn înalt de 2 metri, să preia de jos, din alergare, două tulumbe de 2,5 kg fiecare și să traverseze o bârnă de 18 cm aflată la 1,20 m deasupra solului, la coborâre lansând cele două capete ale furtunurilor de refulare, unul trebuind să-l racordeze la un distribuitor, iar la celălalt să cupleze țeava. Singurul obstacol care i-a pus ceva probleme a fost gardul, dar apoi ea a avut o comportare bună având în vedere că s-a aflat pentru prima dată în postura de concurentă. Profesoara a reușit să parcurgă proba în mai puțin de un minut, evoluția ei fiind primită cu aplauze de către întreaga asistență.

„Fiind, la școală, responsabil cu PSI-ul (prevenirea și stingerea incendiilor) de-asta am ales (n.a. – să concurez). M-am pregătit puțin înainte, cât mi-a permis timpul. Concursul a fost OK, problema a fost echipamentul, căci nu am făcut antrenament în echipament (n.a. – costum de protecție, cască, centură etc.)”, ne-a declarat după prima probă proaspăta debutantă. Mariana Petruse ne-a spus că s-a înscris ca voluntar la SVSU Cîmpeni, dar încă nu a primit „botezul focului”, deocamdată nefiind solicitată la vreo intervenție. Felicitări pentru curaj, Mariana, și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea