Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O nouă victimă în Cetatea Alba Iulia! Statuia contelui din Piața Mihai Viteazul, lăsată fără sabie, de niște cretini

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

statui conte si contesa Piata Mihai Viteazul Alba IuliaLuni seară, unul dintre membrii sculptați ai comunității noastre, respectiv statuia contelui din Piața Mihai Viteazul a fost lăsată fără sabie. Autorii?  Niște cretini, vorba primarului Mircea Hava, cel care ne-a semnalat această situație.

Din nefericire, acest caz de distrugere a unora dintre cele mai de succes atracţii turistice din Cetatea Alba Carolina nu este singular, cotidianul Unirea prezentând în mai multe rânduri actele de vandalism ale barbarilor deghizați în cetățeni civilizați.

Sabia soldatului a fost recuperată de unul dintre patronii teraselor din jurul statuii, care a seziat Poliția Locală și a predat arma autorităților. Imediat după incident, două patrule de polițiști au pornit în cătarea celor care au provocat stricăciunea, însă aceștia nu au fost identificați.

„Soldatului de lângă statuia lui Mihai Viteazul i-au furat luni seară sabia. Nu demult, baioneta ofițerului de lângă Poarta a IIIa a fost ruptă, iar ochiul i-a fost scos. Aceste chestiuni nici măcar nu sunt vandalisme, sunt niște tâmpenii făcute de niște cretini, care ferească Dumnezeu să se întâlnească cu mine față în față. Atât de mult mă deranjează aceste gesturi că trebuie să apelez la pastile uneori, pentru a mă calma”, a spus Mircea Hava.

În scurt timp, soldatul își va recăpăta sabia, însă primarul municipiului Alba Iulia, extrem de enervat de aceste gesturi ale “cretinilor”, se gândește la măsuri suplimentare în ceea ce privește supravegherea și paza obiectivelor din perimetrul cetății.

O soluție avută în vedere este instalarea camerelor de supraveghere, însă edilul nu are foarte mare încredere în eficiența acestei măsuri. Asta, deoarece la nivelul țării noastre nu există un sistem integrat, o bază de date, cu ajutorul căreia să poți identifica o persoană pe baza unei fotografii.

„Am putea să le protejăm dacă de fiecare cărămidă am lega, pe patru schimburi, câte un paznic. Nu putem să facem lucrul acesta. Trebuie să stabilim ce facem și cu camerele video, pentru că vom avea foarte multe poze, dar în România ce să faci cu pozele? Ne uităm la ele luni de zile. Nu există încă un sistem național prin care să fie urmăriți după poze. Gândim de mult tot felul de sisteme, dar trebuie să fie un raport bun calitate-preț”, a explicat primarul din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea