Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: O grupă de intervenţie liberală a făcut curăţenie la “Turturica”. Comandanţi de grupă au fost Rareş Buglea şi Gabriel Pleşa

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în jurul orei 16.30, tineretul liberal, în frunte cu Rareş Buglea – consilier local şi  Gabriel Pleşa – preşedintele PNL Alba, au efectuat o acţiune de ecologizare în cartierul Cetate din Alba Iulia, pe strada Arnsberg, la blocul G2, supranumit „Turturica”. La apelul acestora, mai mulţi locatari ai blocului, stânjeniţi oarecum că au venit alţii să le cureţe zona, au coborât şi li s-au alăturat, punând mâna pe mături, lopeţi, roabe, etc. Timp de aproximativ 3 ore, cei 10 tineri liberali împreună cu mai mulţi locatari au adunat gunoaiele din jurul blocului, au făcut curăţenie pe scara interioară, astfel că la final, putem spune că aerul a devenit puţin mai respirabil în zonă.

„Vă spun cu toată sinceritatea…nu am mai fost de o bucată bună de timp în zonă, aici, dar rămân neplăcut impresionat de ceea ce găsesc. .. foarte, foarte multe gunoaie, lipsa tomberoanelor… Noi am făcut o solicitare la S.C „Salprest”, şi le mulţumesc pe această cale, că au adus acest tomberon de 4 metri cubi pentru a putea încărca tot ceea ce strângem astăzi de aici(…)Eu am înţeles că nu există contract cu cei de la Salprest, dar, ar trebui totuşi să existe măcar un container la care să poată să-şi ducă guoaiele”, a declarat Gabriel Pleşa, preşedintele PNL Alba Iulia.

 „Dânşii ridică nişte probleme iar eu o să încerc să le fac auzite în Consiliull Local şi Primăria municipiului Alba Iulia”, a mai precizat  Gabriel Pleşa.

 Întrebat de către jurnalişti dacă acţiunea are cumva vreun rol politic,  acesta a precizat că „nu are niciun fel de iz politic, suntem albaiulieni, este o zonă cu mari probleme şi încercăm să ne implicăm pentru rezolvarea lor”.

 Însă problemele locatarilor din blocul G2, zis şi Turturica, sunt mult mai multe.

Cu această ocazie, mulţi dintre ei nu au ezitat să îşi spună nemulţumirile. Aceştia s-au plâns de faptul că mereu sunt daţi la o parte copiii lor. Sunt refuzaţi la grădiniţă şi la şcoală. De asemenea, aceştia au semnalat faptul că blocul nu le este izolat şi vine în curând iarna. Aşa după cum ne-au declarat, mulţi dintre cei care locuiesc aici sunt calificaţi în meseriile din domeniul construcţiilor, iar dacă autorităţile i-ar ajuta cu materiale, ei s-ar oferi voluntari să ajute la realizarea izolării blocului.

 “Şi copiii  noştri au nevoie de educatie şi de integritate. Sunt însă desconsideraţi peste tot. Peste tot unde te duci, cu vreo problemă, când aud că suntem locatari ai blocului G2, automat ni se închid toate uşile”, spune o locatară.

 În “Turturica” locuiesc aproximativ 300 de copii si peste 200 de adulţi, într-un număr de 105 apartamente. Din cele 105 apartamente, doar 23 sunt cumpărate iar restul plătesc chirie lunar.

Locatarii spun că nu se face nimic şi nu se păstrează curăţenia tocmai din această cauză. Majoritatea fiind chiriaşi, nu vor să investească nimic pentru că pot fi daţi afara în orice moment.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea