Rămâi conectat

Ştirea zilei

O fotografie cu soții Suflețel din Alba Iulia, virală pe internet. Povestea de dragoste a bătrâneilor care aleargă de mână la maratoane

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O fotografie ”cât o lecție viață” cu soții Emil și Margareta Suflețel din Alba Iulia a ajuns virală pe internet. Imaginea îi înfățișează pe cei doi bătrânei alergând de mână la un maraton desfășurat în Cluj-Napoca. Gestul, atât de simplu și de frumos, care arată ce înseamnă iubirea, a sensibilizat internauții, iar poza lor a strâns mii de aprecieri și sute de ”declarații” de admirație, în doar o zi de la publicare.

”Respect! A se înțelege/citi fericirea lor, ținându-se de mână!”,  ”Cel mai frumos cadru din toată poza e zâmbetul lor și mâinile împreunate! Spun multe…” sau ”Poza este o adevărată inspirație din multe puncte de vedere, cuplul merită toată admirația” sunt doar câteva dintre comentariile internauților la imaginea postată pe Facebook de Wizz Air Cluj-Napoca, într-un album cu peste 270 de fotografii din cadrul maratonului.

Puțini sunt însă cei care și cunosc povestea de iubire a soților Suflețel.

Povestea de dragoste a celor doi a început în anul 1959, iar flacăra iubirii a rămas, și astăzi, la fel de aprinsă în inimile lor. Cei doi sunt cunoscuți în comunitatea albaiuliană, și nu numai, ca persoane preocupate de sport, care au o minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Soții Suflețel nu au doar o simplă poveste de dragoste, ci oferă tuturor o lecție de viață. În anul 2010 doamna Margareta a suferit un atac vascular cerebral, iar de atunci domnul Emil este îngerul ei păzitor, cei doi fiind împreună în fiecare clipă și la fiecare pas. O dovadă de iubire este faptul că soții Suflețel trec linia de sosire a competițiilor de cros ținându-se de mână. Chiar dacă domnul Emil nu se mai clasează pe primul loc, la fel ca în anii precedenți, el rămâne, pentru doamna Margareta și pentru toți cei care îl cunosc, marele învingător.

Emil și Margareta Suflețel, ambii în vârstă de 82 de ani, s-au cunoscut prin intermediul serviciului, în anul 1959, ei fiind colegi la CFR Alba Iulia. Despre momentele din ziua în care au spus ”DA” în fața lui Dumnezeu, în 6 iunie 1960, își aduc aminte cu mare drag, ca și cum au fost ieri. Ei spun că în acea vreme nunțile erau mult mai simple și se organizau într-un cort, în curțile oamenilor, însă nici atunci nu lipseau distracția și lăutarii. Emil Suflețel afirmă că o căsnicie poate să dăinuie dacă există iubire, toleranță și bună înțelegere, iar sportul este liantul care o ține strâns legată.

Atlet veteran, domnul Emil s-a remarcat în nenumărate rânduri la competiții sportive. Nu putem să nu menționăm că în jurul vârstei de 70 de ani el a reușit să  termine un maraton (42 de kilometri). Totodată, la aceeași vârstă, s-a remarcat la un triatlon de 1,5 kilometri înot, 40 de kilometri cu bicicleta și 10 kilometri alergare. ”Nu am făcut niciodată sport de performanţă, dar chemarea am simţit-o întotdeauna şi dintotdeauna. Mă simt fericit când particip la o competiţie sportivă de orice fel, nu mă interesează dacă ies primul, sau al doilea, sau ultimul”, spune domnul Emil. În paleta sa de activități sportive se mai numără schiul, șahul sau tenisul de masă.

”O zi în care nu am avut zâmbetul pe buze este o zi pierdută”. Sfaturi de la soții Suflețel pentru o viață liniștită

Pentru o viață sănătoasă și liniștită, soții Suflețel susțin că trebuie să fim optimiști și să iertăm celor care ne greșesc. Să nu punem nimic la suflet și să-i ajutăm pe toți semenii noștri chiar dacă ne-au fost adversari pentru că binele se va întoarce la noi. Nu în ultimul rând, ne recomandă să dansăm, să zâmbim și să râdem, deoarece o zi în care nu am avut zâmbetul pe buze este o zi pierdută.

Alexandra Mateș, Dragos Suciu

[nggallery id=3791]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea