Rămâi conectat

Ştirea zilei

O fermă neexpropriată de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda încurcă lucrările la Nodul Sud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1: Construcțiile de la o fermă neexpropriată încurcă lucrările la Nodul Alba Iulia Sud

Proprietățile neexpropriate sau parțial expropriate dau bătăi de cap constructorului de pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, segment care se întinde de la ieșirea din Sebeș și până la Pârâul Iovului, pe o porțiune de 17 kilometri. În Hotărârea de Guvern inițială, nr. 399 din 2014, nu au fost prevăzute toate proprietățile care trebuie expropriate sau, în unele cazuri, au fost scăpate din vedere construcțiile, luându-se în calcul doar pământul de sub ele.

Citește și: FOTO/ VIDEO: Pe Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1, se va putea circula cel mai devreme la sfârșitul lui 2019

Este și cazul unei ferme aflate chiar în mijlocul nodului rutier Sud, aflat la kilometrul 8 al Lotului 1. Aceasta trebuie demolată în vederea continuării lucrărilor, însă se așteaptă o hotărâre de guvern cu exproprieri suplimentare în care să fie cuprinse și construcțiile care alcătuiesc ferma și pentru care proprietarul deține autorizație de construcție.

Citește și: FOTO/ VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2 – Lucrări mult întârziate, în principal din cauza unei slabe mobilizări a constructorului

Tot la Nodul Rutier Sud, de unde se face descărcarea traficului pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, traseul a fost puțin deviat din cauza unei clădiri aparţinând unui agent economic, construită pe fonduri europene, recent finalizată, și care, potrivit normelor în vigoare, trebuie să funcționeze minimum 5 ani. De altfel, pe întreg traseul lotului 1 mai sunt necesare exproprieri suplimentare și în acest sens se așteaptă aprobarea unei hotărâri de guvern care să reglementeze situația.

Citește și: FOTO/ VIDEO| Autostrada Sebeș – Turda: Lotul 3, singurul finalizat la timp

Deocamdată, Ministerul Transporturilor de-abia a lansat, în 15 iunie, Proiectul de Hotărâre al Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 1 pe Secţiunea B. În condițiile actuale, când România nu are un Guvern funcțional, iar criza politică se adâncește, este greu de prevăzut când va fi adoptată această hotărâre de guvern atât de necesară continuării lucrărilor.

În aceste condiții, termenul de sfârșitul anului 2019 pentru finalizarea lucrărilor la Lotul 1, avansat de constructorul italian Pizzarotti, pare unul optimist.

Citește și: Foto/Video| Pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 4, a început turnarea stratului final de asfalt


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea