Rămâi conectat

Curier Județean

O femeie din Aiud, moartă de beată la volan și fără permis a accidentat o mașină și a fugit de la locul accidentului

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De un caz mai puțin obișnuit au avut parte azi-noapte polițiștii rutieri din Aiud, când au fost sesizați de producerea unui accident rutier pe raza municipiului, în urma căruia șoferul a fugit de la locul accidentului.

La scurt timp de la sesizare, oamenii legii au identificat autorul accidentului și nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că este vorba despre o femeie în vârstă de 35 de ani din Aiud, care conducea mașina  într-o stare avansată de ebrietate și fără permis de conducere.

Din primele cercetări ale polițiștilor, reiese faptul că, azi-noapte, în jurul orei 5.00, s-a urcat la volanul unei mașini, împreună cu proprietarul acesteia pe locul din dreapta al autoturismului. După ce au acroșat o altă mașină parcată pe o stradă din municipiu cei doi au părăsit locul accidentului până ce au fost identificați de agenții de poliție.

Femeia, care în urma testării cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 1,15% alcool în aerul expirat, s-a ales cu un dosar penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni, iar proprietarul autoturismului și totodată partenerul de distracție al șoferiței, cu un altul, pentru comiterea infracțiunii de încredințare cu bună știință a mașinii unei persoane care nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, “ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti la faţa locului, s-a stabilit faptul că Bianca L., de 35 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, proprietatea lui Gheorghe M., nu a respectat semnificaţia indicatorului „OPRIRE” şi nu a acordat prioritate de trecere unui autotractor, care tracta o semiremorcă, ansamblu condus regulamentar, de Florin B., de 27 ani, din judeţul Olt, intrând în coliziune cu acesta.

Imediat după producerea accidentului, Bianca L., a părăsit locul producerii evenimentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificată ulterior pe o stradă din Aiud.

Cu ocazia identificării, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,15 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condusă la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificări poliţiştii au stabilit faptul că Bianca L., nu deţine permis de conducere valid pentru nici o categorie de autovehicule.

Faţă de femeie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame/litru alcool pur în sânge” şi „părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului  fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, accident produs ca urmare a unei infracţiuni ”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 86 alin. 1, 87 alin.1 şi art. 89 alin 1 din OUG 195/2002 rep., iar faţă de Gheorghe M., proprietarul autoturismului , condus de Bianca L., pasager pe locul din dreapta al autovehiculului condus de aceasta, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de “încredinţarea  cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86 alin. 3 din OUG 195/2002.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC Miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea