Rămâi conectat

Ştirea zilei

O femeie de 79 de ani din Alba a murit după ce a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O femeie de 79 de ani cu probleme de sănătate din localitatea Războieni, județul Alba, a murit luni seara, după ce a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită corespunzător, fiind transportată la spital în comă cu hipotermie, având temperatura corpului 28 de grade Celsius și glicemia foarte scăzută.

ambulantaManagerul Serviciului de Ambulanță al Județului Alba, Marius Șuluțiu, a declarat că femeia a fost transportată la Spitalul din Aiud, unde i s-a ridicat temperatura corpului, iar apoi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia, însă medicii nu au putut să-i salveze viața.

”Starea femeii nu s-a ameliorat, rămânând critică, astfel s-a luat decizia să fie transportată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, unde a decedat”, a spus Marius Șuluțiu.

Reprezentanții Unității de Primiri Urgențe (UPU) ai Spitalului Județean din Alba Iulia, au declarat că femeia locuia în casă cu fiul ei, în vârstă 55 de ani, care nu a fost afectat de temperatura improprie din locuință.

”Femeia a murit din cauza hipotermiei prelungite. În casa respectivă a fost mai multe zile frig. A avut cangrenă, posibil din cauza degerăturilor. La noi a ajuns după ora 17.00 și a intrat în stop cardio-respirator cinci ore mai târziu”, potrivit reprezentanților UPU Alba Iulia.

Casa unde locuia femeia cu fiul ei era racordă la gaz, însă aceștia nu o încălzeau pentru a face economie. Femeia a fost grav afectată de frigul din locuință din cauza vârstei și a faptului că petrecea mult timp la pat. Ea avea mai multe probleme de sănătate. 

Județul Alba s-a aflat, luni și marți, sub cod portocaliu de vreme geroasă, iar potrivit meteorologilor, minimele au fost cuprinse între -29 și -15 grade Celsius.

În ultimele 48 de ore, în județul Alba, alte două persoane au fost transportate la spital în stare de hipotermie, însă au fost salvate de medici.

Marți dimineața, un bărbat din Baia de Arieș, a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Câmpeni, având temperatura corpului de 34 de grade Celsius, iar după ce a fost tratat a agresat verbal cadrele medicale. Acesta nu este primul caz de acest gen, spun medicii.  


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea