Rămâi conectat

Ştirea zilei

Numele senatorului Daniel Breaz, rector al Universității din Alba Iulia, vehiculat pentru portofoliul Educației într-un nou guvern format de PSD și ALDE – surse parlamentare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numele senatorului Daniel Breaz, rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este vehiculat, potrivit unor surse parlamentare, pentru portofoliul Educației într-un viitor guvern PSD și ALDE.

Surse politice și parlamentare au declarat, joi, pentru ziarulunirea.ro, că Daniel Breaz este în cărți pentru a funcția de ministru al Educației în cazul în care președintele Klaus Iohannis va accepta, luni, propunerea de premier pe care o va face Alianța PSD și ALDE, iar noul Guvern va primi votul de investitură.

Pentru Ministerul Educației au fost vehiculate și alte nume, potrivit acelorași surse.

Senatorul Daniel Breaz, aflat la primul mandat, este unul dintre apropiații fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu. Acesta a votat pentru trecerea moțiunii de cenzură care a dus la demiterea Cabinetului Grindeanu.

Daniel Breaz este vicepreședinte al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) și rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fiind ales, în 2016, pentru al doilea mandat consecutiv.

În anul 2010 a fost desemnat cel mai bun cercetător din lume în teoria funcțiilor geometrice și i-a fost decernat Premiul ”Nishiwaki Prize for The Research of Univalent Function Theory”, la Kyoto, în Japonia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea