// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Numărul sesizărilor depuse la DNA, în creștere. Fondurile naționale, mai expuse la frauda decât cele europene​

Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Calin Nistor, a afirmat vineri că fondurile naționale sunt mai expuse la fraude decât banii europeni, în Romania, pentru că în cazul fondurilor comunitare reglementările sunt mai stricte.

dna1„In ultimul timp, ca urmare a cresterii increderii cetatenilor in activitatea DNA, un efect principal a fost cresterea numarului de sesizari depuse de persoane, unele fiind implicate in domneiul fraudelor in achizitii publice”, a spus Calin Nistor, la conferinta Combaterea Criminalității în Domeniul Achizițiilor Publice, organizata de Freedom House.

„Din cazuistica DNA, am constatat ca frauda in domeniu e indreptata cu predilectie, in ultimii ani, spre fondurile nationale, cele comunitare fiind mai bine protejate prin existenta unei infractiuni speciale privind accesarea fondurilor europene”, a mai aratat el.

Nistor a sugerat Parlamentului să introduca aceleasi reglementari privind combaterea fraudei  si in domeniul fondurilor bugetare la fel ca in cel al banilor europeni.

„N-ar strica leguitorul sa se gandeasca, la un moment dat, ca aceleasi incriminari existente pentru fondurile europene sa fie transpuse si pentru fondurile nationale”, a mai spus oficialul DNA.

Procurorul anticoruptie a mai aratat ca au existat cazuri in care mita in contractele de achizitii publice era de 20% din valoarea contractului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419