Rămâi conectat

Actualitate

Numărul de firme nou înființate în județul Alba a scăzut cu 3,12% în primele patru luni ale acestui an

Ziarul Unirea

Publicat

în

În primele patru luni ale anului 2016, au fost înmatriculate în județul Alba în total un număr de 684 de agenți economici, potrivit datelor publicate de Registrul Comerțului. Volumul înmatricularilor a scăzut cu 3,12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost înmatriculate un număr de 706 entități comerciale.  

Dacă la nivel național procentul este pozitiv, respectiv o creștere a înmatriculărilor cu 7,11%, județul Alba ocupă locul 8 în coada clasamentului în ceea ce privește procentul de firme noi înființate. Pe tipuri de agenți economici, se poate observa că în aceeași perioadă a scăzut semnificativ numărul de înmatriculări de persoane fizice autorizate de la 327 la 217, a scăzut numărul de întreprinderi individuale (II) de la 45 la 30, în timp ce evoluția numărului de întreprinderi familiale (IF) a crescut de la 6 la 10, iar numărul de societăți comerciale cu răspundere limitată (SRL) a crescut de la 328 la 417. Putem observa deci că interesul pentru SRL-uri a crescut în comparație cu interesul față de înmatriculările de PFA-uri (Persoane Fizice Autorizate).

publi4Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului reiese că cele mai multe entități economice înființate la nivel național au ca domeniu de activitate comerțul cu ridicată și cu amănuntul.

Referitor la interesul pe care îl au utilizatorii din județul Alba față de firmele nou înființate, conform datelor publicate de Google, în perioada ianuarie-aprilie 2016 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, tendința este următoarea: numărul de căutări în Google pe expresia ‘program facturare’ a crescut cu 175% , numărul de căutare pe expresiile “firme”, “înființare firme”, “înființare pfa”, “înființare srl” a crescut cu 16%, în timp ce volumul căutărilor pe expresii de tip logistică gen “cititoare coduri de bare”, “cititor cod bare”, “imprimante”, “POS”, “coduri de bare”, ”cititor coduri de bare”, “cititoare cod bare” a crescut cu 157%.

“Putem observa în ultima perioadă o tendință din ce în ce mai accelerată companiilor din următoarele industrii: logistică, curierat, retail, producție, utilități, sănătate, administrație publică. Ne concentram pe vânzarea de echipamente și accesorii hardware de la cei mai renumiți producători de tehnologie la nivel internațional în domeniul auto ID și aplicații software pentru transabilitate produse, automatizarea proceselor de vânzări, automatizarea activitații de service, optimizarea și planificarea resurselor, optimizarea și planificarea rutelor, inventariere, etichetare produse, managementul depozitelor” a declarat Cristina Dima, marketing director în cadrul Idmag, leader pe piața soluțiilor de mobilitate, companie care are birou regional și la Alba Iulia.

„În domeniul serviciilor de facturare, la nivelul județului Alba se poate observa în primele luni din acest an o cerere mai mare de programe de facturare, comparativ cu începutul anului trecut, în concordanță cu cererea la nivel național” a declarat domnul Liviu Drăghiciu, general manager al Genius Facturare și Genius POS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea