Rămâi conectat

Curier Județean

Numărul cazurilor de rujeolă depistate a crescut, inclusiv în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

55 de cazuri noi de rujeolă au fost depistate în România în ultima săptămână. În aceste condiții, Ministerul Sănătăţii recomandă din nou părinţilor să-şi vaccineze copiii.

rujeolaÎn județul Alba au fost înregistrate doar cinci cazuri de rujeolă, în ultimele nouă luni, puține comparativ cu alte județe. În depozitul DSP Alba se regăsesc peste 6.000 de vaccine, iar instituția nu a întâmpinat probleme privind aprovizionarea.

În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă și au fost raportate trei decese, informează Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Mureș — 163, Bistrița — 128, Arad—123, Cluj — 90, Timiș—75. Alte cazuri confirmate au fost în Suceava și Brașov — câte 31,Caraș Severin — 30, Hunedoara — 17, Sălaj — 8, Alba și Iași — câte 5, BucureștiBacăuConstanța și Sibiu — câte 3,DâmbovițaNeamț și Olt — câte 2, BihorDoljGiurgiu,HarghitaMehedinți și Vaslui — câte un caz.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenție în focare au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare”, precizează Ministerul Sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea