Rămâi conectat

Cultură Educație

Număr record de studenți străini la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – FOTO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia primește în semestrul doi al anului universitar prin programul Erasmus 67 de studenți din opt țări, acesta fiind cel mai mare număr de studenți străini din istoria de 25 de ani a instituției de învățământ.

Studenții străini au fost primiți, luni, de reprezentanții Centrului de Relații Internaționale din cadrul Universității, care le-au transmis să învețe cât mai multe despre cultura României, dar să aibă parte și de distracție, iar la final au primit ghiozdane personalizate. 

Asistentul mobilități Erasmus, Aura Florescu, a declarat că în acest an vor învăța 67 de studenți străini din Turcia – 24, Polonia – 20 și Rusia – 12, Serbia – 4, Muntenegru – 3, Italia – 2, respectiv Spania și Bulgaria – câte unul.

”Semestrul trecut au fost 44, iar 18 dintre aceștia au ales să studieze și în semestrul al doilea deoarece le-a plăcut foarte mult la noi. Ei frecventează, în limba engleză, aceleași cursuri ca studenții români”, a spus Aura Florescu.

Un student la filologie din Polonia, care a studiat și semestrul întâi la Alba Iulia, a declarat că a învățat ”puțin din limba română” și știe să spună ”eu sunt student”, ”am 21 de ani”, ”îmi place portocala, laptele și ciocolata”.

”Universitatea este foarte bună, de aceea am ales să mai studiez un semestru. Îmi place orașul, peisajul, dar și dealurile din jurul său. România este o țară interesantă”, a spus acesta.

Toți studenții sunt cazați la căminele studențești ale universității, având condiții foarte bune, camerele fiind complet mobilate și utilate, unele dintre ele cu băi, bucătării și balcoane proprii, iar prețul este 200 de lei pe lună.

 Prețul cazării este convenabil în condițiile în care un student Erasmus primește minim 400 de euro pe lună, iar cei din afara spațiului Uniunii europene primesc un grant lunar de 750 de euro.

Centrul de Relații Internaționale va derula mai multe activități, în cadrul cărora studenții au ocazia să se cunoască și să socializeze, între care excursii, flash-mob-uri și plimbări cu bicicletele în satele din împrejurimi. 

Majoritatea studenților care au venit la Alba Iulia studiază Istorie, Filologie și Științe Economice. 

[nggallery id=3540]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea