Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

„Nu candidez la Primăria Alba Iulia împotriva unor persoane, ci pentru dezvoltarea unor proiecte de care oraşul are nevoie!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ne-a declarat Dorin Pavel ŞERDEAN, preşedintele UNPR Alba Iulia

serdeanPotrivit liderului UNPR Alba, Dorin Şerdean, „luna iunie a acestui an este pentru partidele politice locale un nou prilej de a-şi măsura capacitatea de a-i reprezenta pe albaiulieni în forurile locale şi judeţene. Dincolo, însă, de disputele politice în care se angrenează actori politici mai noi sau mai vechi, este necesară promovarea unor idei care să consolideze vocaţia europeană a acestei comunităţi. Proiecte precum Conurbaţia „Apulum SMART” (smart – inteligent, în limba engleză), angrenarea mai consistentă a mediului academic în dezvoltarea politicilor privind municipiul nostru, deschiderea oraşului către noi investiţii şi preocuparea pentru promovarea spiritului meritocraţiei în instituţiile publice sunt nucleul tare al unei dezbateri pentru Alba Iulia din următorii 4 ani. Aceste idei, alături de nevoia evidentă a unei discuţii serioase şi aplicate despre oportunitatea cheltuirii banilor albaiulienilor în ultimii 8 ani, m-au determinat să intru în lupta pentru Primăria municipiului Alba Iulia. Este evident pentru toată lumea că ne aflăm, în acest an, la o răscruce importantă.

Peste 4 ani, lupta electorală din 2016 nu va mai avea o foarte mare relevanţă (sau va fi dată uitării), însă câteva lucruri vor fi importante pentru fiecare dintre noi. Peste 4 ani va conta dacă universitatea din Alba Iulia va juca un rol mai important în viaţa comunităţii, ca furnizor de capital uman, va conta dacă nivelul taxelor locale va fi la un nivel acceptabil, va conta dacă ne vom afla în situaţia asocierii şi a dezvoltării unor proiecte comune pentru municipiile Alba Iulia şi comunele din jurul nostru. Tot peste 4 ani va conta dacă tinerii vor rămâne aici sau vor pleca spre oraşe precum Sibiu sau Cluj-Napoca. Unul dintre aceşti tineri care se gândesc să plece este cu siguranţă şi copilul dumneavoastră, nu-i aşa? Discutăm mult prea mult despre asfalt, trotuare, parcări, iluminat stradal, în general despre ziduri şi, mai ales, despre cum apar ele în pozele de pe facebook. Eu vă propun ca, în acest an, să vorbim (mai mult) despre oameni. Să vorbim despre cum acest oraş trebuie şi poate să devină din ce în ce mai mult „acasă” pentru tot mai mulţi dintre ei. În anii următori, tendinţa de urbanizare a României va fi una pozitivă, municipalitatea având obligaţia legală şi morală să deschidă acest oraş pentru cei care vor să îşi dezvolte un viitor aici. Oraşul este frumos, însă va trebui să îl facem şi atractiv din punct de vedere economic şi demografic. Nu vom putea trăi la nesfârşit în poze.

Concluzionând, în iunie 2016 voi candida în numele unor idei şi nu împotriva unor persoane. Câştigarea fotoliului de primar este evident un obiectiv politic pentru fiecare partid, însă promovarea, pentru anii care vin, a acelor idei care să producă plus valoare pentru această comunitate este o obligaţie morală pentru fiecare dintre oamenii care înţeleg ce înseamnă o administraţie locală modernă şi orientată spre dezvoltarea inteligentă a cât mai multor dimensiuni comunitare”. Mai amintim că Dorin Pavel Şerdean, liderul UNPR Alba după fuziunea PP-DD şi UNPR, a fost viceprimar al municipiului Alba Iulia în perioada 2012-2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea