Rămâi conectat

Politică Administrație

Noul prefect de Alba ironizat de copreședintele PNL Alina Gorghiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recenta schimbare din funcție a celor zece prefecți, într-o primă etapă a unui proces care potrivit Guvernului Ciloș va continua în perioada imediat următoare, a generat un nou motiv de dispută politică între PSD și PNL.

Pe de-o parte social-democrații acuză Executivul că nu respectă condițiile pe care le-au convenit împreună pentru susținerea la învestirea Guvernului de tehnocrați și amenință cu depunerea unei moțiuni de cenzură, iar pe de altă parte PNL acuză PSD-ul că practică ”un șantaj ordinar” în raport cu actualul guvern pentru a își păstra sau impune oamenii în funcțiile de prefect.

Alina Gorghiu007Pe fondul acestei dispute, Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, la Realitatea TV, că unii prefecți PSD sunt ”angajați politic”. Liderul liberal a oferit spre exemplu cazul noului prefect de Alba, Cornel Murg, care și-ar fi postat pe contul de Facebook imagini de la o întâlnire de partid cu PSD și cu pensionarii PSD la care a participase.

„Este într-adevăr un șantaj ordinar pe care PSD îl practică. Facem evaluarea pe prefecți. (…) Prefectul din Alba își pune pe pagina de Facebook — trebuie să ai multă imaginație și să te ducă capul foarte mult încât să pui pe pagina de Facebook poze cu tine prefect în funcție — de la o întâlnire de partid cu PSD și cu pensionarii PSD. Domnule, ești cu boii acasă? Chiar nu-ți dai seama că tu ești în exercițiul funcției tale publice care implică imparțialitate? Nu poți să te afișezi la întâlniri de partid când tu girez corectitudinea procesului electoral”, a spus copreședintele PNL, la Realitatea TV, citat de Agerpres.

 

Situaţia juridică a instituţiei prefectului între polician şi înalt funcţionar public nu este nici acum foarte clară.  Potrivit unor analiști politici, schimbările recente ale pefecților vin în urma negocierilor Executivului cu PSD și PNL și urmărește o echilibrare politică la nivelul  acestor intituții până la alegerile locale din iunie.

BP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea