Rămâi conectat

Actualitate

Noua grădiniţă din „Ţigănime” începe să prindă contur

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, se vorbeşte despre o criză a locurilor în grădiniţe, deşi în realitate aceasta se manifestă doar în cazul grădiniţelor cu program prelungit, unde copiii sunt îngrijiţi, educaţi şi supravegheaţi de la 6.00 dimineaţa până la 6.00 seara, iar părinţii pot fi liniştiţi în timp ce se află la serviciu. În cazul unităţilor preşcolare care funcţionează după program normal, de la 8.00 la 12.00, părinţii nu s-au plâns niciodată că nu găsesc locuri.
La Alba Iulia, în spatele Cantinei Ardealul, în locul fostei centrale termice, se află în plină desfăşurare lucrările de construire a unei noi grădiniţe. Lucrările de demolare a fostei centrale termice au demarat încă din luna martie şi până acum a fost deja turnată fundaţia, s-a construit parterul şi s-a ridicat primul etaj, constructorii muncind chiar şi sâmbăta. După edificarea imobilului, aici se vor muta grupele de preşcolari de la Grădiniţa nr. 10, care funcţionează în prezent într-un apartament de la parterul blocului G1, situat peste drum, pe str. Margaretelor. De serviciile educaţionale ale noii instituţii de învăţământ ar putea beneficia însă şi copiii viitorilor angajaţi ai hipermarketului Dedeman, care se construieşte la câţiva paşi de noua grădiniţă, pe terenul fostelor fabrici Albalact şi Vinalcool.
În Alba Iulia, este a doua grădiniţă construită în locul unei centrale termice, după Grădiniţa „Dumbrava minunată”, situată vizavi de Liceul Sportiv Alba Iulia, pe locul fostei CT nr. 13. Acesta ar fi însă al treilea spaţiu al unei centrale termice de cartier dezafectate valorificat de o unitate de învăţământ, fosta centrală termică de pe str. Ulmului fiind modificată şi transformată în sală de sport pentru Şcoala „Mihai Eminescu”. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea