Rămâi conectat

Politică Administrație

Norme noi pentru prestatorii de servicii funerare. Depunerea dosarelor pentru obținerea autorizației, la sediul DSP Alba de pe Bulevardul Revoluției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Hotărârii Guvernului Nr. 741/2016, care va intra în vigoare în 24 noiembrie 2016, prestatorii de servicii funerare sunt obligați să obțină autorizația sanitară de funcționare, care este emisă de direcțiile județene de sănătate publică.

”Direcția de Sănătate Publică Alba vă informează că depunerea dosarelor se face, de luni până vineri, la Biroul avize și autorizații, de la sediul de pe Bulevardul Revoluției, nr. 23, în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia”, transmite DSP Alba, luni, într-un comunicat de presă.

Hotărârea pentru aprobarea Normelor tehnice şi sanitare privind serviciile funerare, înhumarea, incinerarea, transportul, deshumarea şi reînhumarea cadavrelor umane, cimitirele, crematoriile umane, precum şi criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească prestatorii de servicii funerare şi nivelul fondului de garantare a fost publicată în Monitorul Oficial în 24 octombrie și va intra în vigoare în 24 noiembrie.

Prestatorii de servicii funerare vor efectua activitățile specifice după obținerea avizului consiliului local al unității administrative teritoriale și a autorizației sanitare de funcționare emisă de către direcțiile de sănătate publică județene respectiv a municipiului București.

Prestatorul de servicii funerare trebuie să respecte normele de igienă în timpul transportului și înhumării, pentru protecția sănătății publice.

Formularul pentru autorizarea sanitară pentru activități de înmormântare/înhumare (cimitire) poate fi descărcat de pe site-ul DSP Alba și al Ministerului Sănătății. Hotărârea de Guvern poate fi consultată în întregime AICI – Click


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea