Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Noile rute de transport public local de persoane! STP Alba va efectua curse regulate între Alba Iulia, Ciugud, Sîntimbru, Ighiu, Cricău, Galda de Jos şi întregalde.

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia (AIDA), din care fac parte municipiul Alba Iulia și comunele Ciugud, Sîntimbru, Ighiu, Cricău, Galda de Jos şi Întregalde, începe să își arate tot mai mult utilitatea pentru locuitorii din această regiune.

Consilierii județeani din Alba, ce se vor întruni în şedinţă ordinară joi, 27 septembrie, urmează să adopte un “PROIECT DE HOTĂRÂRE privind emiterea avizului în vederea eliberării licenţelor de traseu de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local, pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate”.

Consiliul Județean Alba hotărăște:  Articol unic “Se aprobă emiterea avizului în vederea eliberării licenţelor de traseu, de către Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local, operatorului de transport rutier Societatea de Transport Public SA Alba Iulia, pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate pe traseele prevăzute în anexa-parte integrantă a prezentei hotărâri.”

LINIA

TRASEUL

101

Gară-încoronării- Spital-Cloşca- Hotel Cetate- Moţilor-Romtelecom- Moţilor-Mercur- Piaţă- Gară

101 A

Gară – încoronării- Spital-Cloşca- Hotel Cetate- Moţilor- Ardeleana- Centrul de Zi pentru Vârstnici – Moţilor – Piaţă – Gară

102

Gară- Lalelelor- Piaţă- Romtelecom- Horea-Cloşca-Spital – Gară

103

Gară-Unirea-Ampoi 3-Ardealul- Piaţă-Macului-Gară

103 A

Gară-Unirea-Ampoi 3-Ardealul- Piaţă- Căminul pentru Vârstnici şi retur

103 R

Gară-Unirea-Ampoi 3-Ardealul- Piaţă-Recea-Gară-Romtelecom

104

Gară-Incoronării- Spital- Stadion-Ampoi 3- Unirea-Gară

104 R

Piaţa Alessandria-Gară-Recea-Spital-Ampoi 3- Unirea-Gară

105

Gară- Cetate-Ampoi 3-Ampoi 1-Gemina-Ampoi 2- Centru-Gară

106

Gară-Centru-Ampoi 1 – Gemina-Ampoi 3-Cetate -Gară

107

Gară-Romtelecom-Unirea-Ampoi 1- Pompieri-Bărăbanţ

108/108 A

Gară-Cetate-Ampoi 3- Pompieri-Saturn

109

Gară-Centru-Ampoi 1- Pompieri-Saturn

110

Gară-Romtelecom-Ampoi 3- Kaufland-Miceşti

111

Piaţa Alessandria-Gară-Încoronării-Pîclişa

112

Piaţa Alessandria-Gară-Partoş-Oarda de Sus

113

Piaţa Alessandria-Gară-Partoş-Oarda de Jos

114/114 A

Ampoi 3- Cetate-Apulum

115/115 A

Gară-Cetate-Resial

116

Gară-Cetate-Gemina

LINIA

TRASEUL

117/117 A

Gară- Cetate- I.P.E.C.

118

Gară-Cetate-Progresul

119/119/119B

Gară-Cetate-Ampoi 3- Rekord

120/120A/120B

Gară-Cetate-Sews-R

121

Gară-Ceritru-Cetate-Partoş- Oarda de Jos ( str. Biruinţei)

122

Rekord-Sews-Cetate-Gară

301

Piaţa Alessandria-Gară-Oarda de Jos-Limba-Ciugud-Şeuşa

302

Gară-Centru-Mărăşeşti-Drîmbar Pod-Teleac-Hăpria

303

Gară-Centru-Mărăşeşti-Drîmbar Pod-Teleac-Dumitra

304

Gară-Centru-Mărăşeşti-Drîmbar Pod-Teleac-Totoi

305

Alba lulia-Miceşti-Şard

306

Alba lulia-Şard-lghiu

401

Alba lulia-Sîntimbru-Galda de Jos

402

Alba lulia-Şard-lghiu-Ţelna

403

Alba lulia-Şard-lghiu-Bucerdea Vinoasă

404

Alba lulia-Şard-lghiu-lghiel

405

Alba lulia-Sîntimbru-Galda de Jos- Cricău-lghiu-Şard-Alba lulia

501

Alba lulia-Şard-lghiu-Bucerdea Vinoasă-Craiva-Cricău

502

Alba lulia-Galda de Jos-Tibru

503

Alba lulia-Şard-lghiu-Bucerdea Vinoasă-Craiva-Cricău-Tibru

601

Alba lulia-Sîntimbru-Galda de Jos-Mesentea-Benic-Galda de Sus- Poiana Galdei

701

Alba lulia-Sîntimbru-Galda de Jos- Mesentea-Benic-Galda de Sus- Poiana Galdei-întregalde

 În raportul de specialitate privind emiterea avizului în vederea eliberării licenţelor de traseu operatorului de transport rutier Societatea de Transport Public SA Alba Iulia se arată:

“Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local a fost constituită în anul 2009, având ca scop înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a serviciului de transport public local din cadrul asociaţiei, pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre, în conformitate cu prevederile Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, cu modificările şi completările ulterioare şi a principiilor descentralizării şi a autonomiei locale, aşa cum ele sunt precizate la art. 2-7 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local a fost autorizată, de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice-A.N.R.S.C., pentru exercitarea atribuţiilor în domeniul serviciilor de transport public local, în conformitate cu Ordinul nr. 206/2007 al preşedintelui acestei autorităti, fiind emisă în acest sens Autorizatia nr. 0259 din 06.11.2009.

Prin adresa nr. 239/05:09.2012, Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local solicită Consilului Judeţean Alba acordarea avizului în vederea eliberării de licenţelor de traseu, pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, operatorului de transport rutier Societatea de Transport Public SA Alba Iulia, desemnat câştigător ca urmare a derulării procedurii de atribuire a traseelor locale din cadrul asociaţiei.

Programul de transport public local întocmit de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local, anexă la contractul de delegare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate a fost analizat de către Compartimentul transporturi-autoritate judeţeană de transport, care va lua măsuri de armonizare a programului de transport judeţean, valabil începând cu data de 01.05.2013, în sensul evitării supapunerii graficelor de circulaţie pentru traseele având parcursuri parţial comune.

În conformitate cu art. 11-(1A1) din Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 353/2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul transportului public local de persoane prin curse regulate, desfăşurat pe raza de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, licenţa de traseu se eliberează de către compartimentul sau serviciul specializat, cu avizul consiliului judeţean.

Având în vedere cele expuse, considerăm că solicitarea Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba lulia-Transport Local este conformă cu prevederile actului normativ mai sus menţionat.”

foto: autobuz STP Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea